Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Csillagászati fizetést szavaztak meg a Tesla részvényesei Elon Musknak

10perc.hu
2024. 06. 16.
Csillagászati fizetést szavaztak meg a Tesla részvényesei Elon Musknak

A Tesla Inc. részvényesei megszavazták Elon Musk 45 milliárd dolláros fizetési csomagját mely korábban komoly vitákat váltott ki.

A Tesla Inc. részvényesei jóváhagyták Elon Musk vezérigazgató 45 milliárd dolláros fizetési csomagját. Az eredményt a Tesla igazgatótanácsa és Musk kemény kampányának köszönhetően érték el, akik érveltek a vezetői fizetési csomag szükségessége mellett annak érdekében, hogy megőrizzék Muskot a cég élén - írja a Telex a Guardian cikkére hivatkozva.

A szavazás eredményeként Musk hatalmas fizetést kaphat, de ez nem jelenti azt, hogy az ügy lezárult volna. A Tesla székhelyének áthelyezése Delawareből Texasba tovább bonyolítja az ügyet, miközben további jogi viták és esetleges perek fenyegethetik a fizetés tényleges kifizetését.

Elon Musk reakciója a döntésre erősen érzelmekkel teli volt: „Azzal szeretném kezdeni, hogy rohadtul szeretlek titeket!” – mondta a részvényeseknek, akik megszavazták a fizetést. 

Az igazgatótanács azonban ragaszkodott ahhoz, hogy a fizetési csomag méltányos és szükséges a cég vezetőjének motivációjának fenntartása érdekében.

Az ügy további kimenetele számos kérdést vet fel, beleértve azt is, hogy a Tesla igazgatótanácsa független-e Musktól és támogatóitól. Az esetleges újabb peres eljárások és a bírósági döntések folytatása jelentős hatással lehet a Tesla jövőjére és Musk vezetői szerepére.

A 2023 januárjában hozott Delaware-i bírói döntés szerint a korábbi 56 milliárd dolláros fizetési csomagot érvénytelenítették, mivel a Tesla igazgatótanácsa befolyásolta Muskot és támogatóit az üzleti döntésekben. A döntés ellen szavazók között szerepeltek olyan nagybefektetők is, mint a norvég állami vagyonalap és más külföldi cégek, akik aggodalmaikat fejezték ki Musk magas fizetésével kapcsolatban.

Főkép forrása:
Creative Commons/JD Lasica

Hirdetés

További cikkek