Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

A Primark megnyitja első magyarországi üzletét Budapesten

10perc/MTI
2024. 05. 27.
A Primark megnyitja első magyarországi üzletét Budapesten

A Primark nemzetközi divatáruház kedden nyitja meg első üzletét Magyarországon, Budapesten.

A Primark kedden nyitja meg első magyarországi üzletét Budapesten, az Arena Mall bevásárlóközpontban. A teljes beruházásra 8 millió eurót (mintegy 3 milliárd forintot) fordítottak - közölte Maciej Podwojski, a Primark kelet-közép-európai vezetője hétfőn, az új üzlet sajtóbemutatóján.

A 3100 négyzetméteres üzlet megnyitásával 180 új munkahely jön létre. Az 1969-ben Írországban alapított Primarknak jelenleg több mint 440 üzlete van a világ 17 országában, és mintegy 80 ezer dolgozót foglalkoztatnak. Terveik szerint 2026 végére 530 üzletük lesz.

A vállalat a régióban már öt országban működik: Szlovéniában, Lengyelországban, Csehországban, Romániában és Szlovákiában, összesen 12 üzlettel. A 13. üzlet a budapesti lesz. Az új boltban női, férfi és gyermekruhák, cipők, szépségápolási termékek, kiegészítők és lakberendezési cikkek is kaphatók lesznek - mondta Maciej Podwojski.

A Primark nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra. 2030-ra már csak újrahasznosítható vagy újrahasznosított anyagokból készült termékeket árulnak majd, és ugyanerre az évre a cég tervezi, hogy felére csökkenti szén-dioxid-kibocsátását.

További magyarországi terveikről szólva Podwojski elmondta: jelenleg az első üzletük fogadtatására koncentrálnak, de úgy véli, Magyarország "elbírna" még egy üzletet.

A Primark 2023-ban 9 milliárd font árbevételt ért el, ami növekedés az előző évi 7,7 milliárd fonthoz képest. Működési eredményük tavaly 735 millió font volt, míg 2022-ben 756 millió font.

Főkép forrása:
Primark
Címkék:
#Budapest

További cikkek