Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

A használt családi házakat a legnehezebb idén eladni

10perc/MTI
2024. 05. 13.
A használt családi házakat a legnehezebb idén eladni

Meglepő adatokat közölt az Otthon Centrum.

Idén az első negyedévben a használt családi házak eladása volt a legnehezebb: ezek az ingatlanok országos átlagban 185 napig voltak a piacon, ami az előző negyedév átlagához képest 30 nappal hosszabb idő - közölte az Otthon Centrum hétfőn.

Hozzátették, hogy a társasházi lakások átlagos értékesítési ideje idén 120 nap, ami egy héttel hosszabb az előző negyedévi átlag értéknél. 

Leggyorsabban továbbra is a paneleket lehet értékesíteni, amelyek az év első három hónapjában átlagosan 97 napot töltöttek a piacon az eladásig, ami két nappal hosszabb az előző negyedévben mért országos átlagnál.

A közlemény idézte Kosztolánczy Györgyöt, az Otthon Centrum vezérigazgatóját, aki elmondta, hogy lassult az év első negyedévében az ingatlanpiac tempója: mindhárom használt lakástípusnál nőtt a forgási idő, vagyis az ingatlanok az előző mérés adataihoz képest hosszabb idő után találnak vevőre.

A vezérigazgató a közleményben azonban arra is kitért, hogy az év második felében előreláthatólag kevesebb idő kell majd az értékesítéshez. A piacon a növekvő tranzakciószámok ellenére is még mindig sokan kivárnak a vásárlással, ami az egyre kedvezőbb lakáshitel kamatokkal, valamint a nemrégiben meghirdetett otthonfelújítási program közeljövőben elérhető kedvezményeivel is magyarázható.

Címkék:
#Lakásárak

Hirdetés

További cikkek