390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Napi átutalási limetet állít be az OTP

10perc.hu
2024. 04. 19.
Napi átutalási limetet állít be az OTP

A felhasználók biztonságát garantálja a lépés.

Az OTP Bank május 8-tól egymillió forintos napi átutalási limitet állít be az internet- és mobilbankból indított átutalások esetében. A lépés célja az ügyfelek védelme a kiberbűnözés ellen, tekintettel arra, hogy 2023-ban a csalások 85%-ában egymillió forint feletti összeget loptak el - írja a Telex.

A bankok és a Magyar Bankszövetség (MBSZ) is arra bátorítja az ügyfeleket, hogy állítsanak be napi limitet, hiszen ez hatékonyan akadályozhatja a jelentős összegű lopásokat. Az OTP-nél a beállított limitet bármikor módosítani, vagy ideiglenesen felfüggeszteni lehet.

A limit automatikusan beállításra kerül azoknál az ügyfeleknél, akiknek van digitális szerződésük, azaz használják az OTP InternetBankot vagy a MobilBankot. Azok az ügyfelek, akik nem használják ezeket a platformokat, továbbra is a bankfiókokban módosíthatják a napi maximumot.

A bankok többsége az ügyfélre bízza a limitösszeg beállítását, de az OTP lépése ráirányítja a figyelmet a kiberbűnözés veszélyeire, és arra ösztönzi az ügyfeleket, hogy tegyenek lépéseket a védelem érdekében.


További cikkek