Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Jeff Bezos visszatért a trónra, ő a világ leggazdagabb embere

10perc.hu
2024. 03. 05.
Jeff Bezos visszatért a trónra, ő a világ leggazdagabb embere

A Bloomberg legfrissebb listája alapján Jeff Bezos, az Amazon alapítója ismét a világ leggazdagabb embere, megelőzve Elon Muskot, a Tesla vezérigazgatóját.

Bezos 200 milliárd dolláros vagyonával megelőzte Musk-ot, akinek a vagyona 198 milliárd dollárra csökkent a Tesla részvényeinek árfolyamcsökkenése miatt. A harmadik helyen Bernard Arnault, az LVMH luxuscikk-konszern alapítója áll 197 milliárd dolláros vagyonnal.

A lista 10 leggazdagabb embere közül 9 amerikai, és 8-nak technológiai vállalkozása van. Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója volt a legnagyobb mértékben gazdagodó az elmúlt évben, vagyona 50,7 milliárddal nőtt.

Fotó: Bloomberg

A leggazdagabb magyar ember Thomas Peterffy, aki 33,9 milliárd dolláros vagyonával a 44. helyen áll. Peterffy az elmúlt évben 8,22 milliárd dollárral gyarapította vagyonát. Soros György 7,16 milliárddal a 364. helyen található.

Elon Musk egy nap alatt 17,6 milliárd dollárt vesztett, miután a Tesla részvényei 7%-kal estek. Ez a veszteség egyenlő Jim Ratcliffe, a brit milliárdos teljes vagyonával - írja a 444. 

A Bloomberg listája egyedülálló abban, hogy szinte valós időben frissül. Ez azt jelenti, hogy a tőzsdei árfolyamok változásai azonnal tükröződnek a listán. 

Főkép forrása:
Jeff Bezos fan Facebbok oldal

További cikkek