Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Balatonra mennek az adóellenőrök! De nem nyaralnak, hanem büntetnek…

10perc.hu
2023. 07. 05.
Balatonra mennek az adóellenőrök! De nem nyaralnak, hanem büntetnek…

A tóparti fagyisoknál és lángosozóknál akár hivatali időn kívül, vagyis délután, este és hétvégén is megjelenhetnek a NAV ellenőrzést végző emberei.

Elindult a strandszezon a magyar tavaknál, ezzel párhuzamosan az ellenőrzési főszezon is beindult. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) átfogó ellenőrzést indított a Balaton és a Velencei-tó környéki településeken. A revizorok a helyi kereskedőket és szolgáltatókat keresik fel – tájékoztatta a Világgazdaságot a NAV sajtószóvivője.

Kis Péter András megjegyezte, az adóellenőrök elsősorban a hivatal adatai szerint kockázatosnak számító vállalkozásokat kísérik figyelemmel, így a vendéglátóegységeket, az ajándékboltokat, valamint a piacok és a strandok értékesítőit.

A szóvivő az első helyen a számla- és nyugtaadást említette, de arra is kíváncsi a NAV, hogy a vállalkozások bejelentették-e alkalmazottaikat, s hogy szabályszerűen használják-e online pénztárgépüket. A hatóság vizsgálja ezek mellett a dohány- és az alkoholtermékek forgalmazását, de ellenőrzi az automataberendezések működtetését, és a turizmusfejlesztési hozzájárulás megfelelő megállapítását, megfizetését is.

Főkép forrása:
Nébih
Címkék:
#Balaton

További cikkek