Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Ebből lesz majd kavalkád! A magyar boltláncok átmenet nélkül vezethetik ki az árstopot

10perc.hu
2023. 06. 29.
Ebből lesz majd kavalkád! A magyar boltláncok átmenet nélkül vezethetik ki az árstopot

A Coop, a CBA vagy a Reál üzleteire, illetve a kis boltokra augusztustól nem vonatkoznak többé az árstopos szabályok.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium ma közzétett egy ismertetőt az élelmiszerboltok kötelező akciózásáról, amibe beleszőtte az árstopos termékek kivezetési szabályait is – vette észre a G7.hu. Jelenleg kilenc árstopos termék van, a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, a csirke far-hát, az UHT-2,8 százalék zsírtartalmú tehéntej, a tyúktojás és az étkezési burgonya. Ezek ára a 2021. októberi vagy a 2022. szeptemberi szinten rögzített.

A minisztérium közleménye csak a kötelező akciózásba tartozó boltokra (Aldi, Lidl, Penny, Spar, Tesco és Auchan) ír elő olyan szabályokat, amelyek augusztustól az egykori árstopos kilenc termékfajtára vonatkoznak.

A többiekre, például a Coop, a CBA vagy a Reál üzleteire, illetve a kis boltokra nem vonatkoznak többé az árstopos szabályok. Ha ez így van, akkor ezekben a boltokban augusztustól piaci áron lehet majd az eddig árstopos termékeket értékesíteni. Ugyanakkor a jellemzően külföldi tulajdonban lévő nagy láncokat részben profit nélküli, részben 15 százalékos veszteséggel való értékesítésre kötelezi.

Főkép forrása:
Spar

További cikkek