Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Morognak a hazai szállodák! Nagyon nem örülnek a Szép-kártyát érintő módosításnak

10perc.hu
2023. 06. 26.
Morognak a hazai szállodák! Nagyon nem örülnek a Szép-kártyát érintő módosításnak

A javaslataik szerint a kártyán lévő egyenleg 30-35 százalékánál kéne limitálni a hideg élelmiszerre költhető összeget.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége attól fél, hogy az intézkedés veszteséget okozhat a hoteleknek. A szállásadók nincsenek oda a kormány nemrég bejelentett módosításáért – derült ki az RTL híradójának vasárnap esti adásából.

A kedden bejelentett döntés értelmében augusztus elsejétől a Szép-kártyán levő összeg ideiglenesen hideg élelmiszerre is költhető. Ez pedig kiszámíthatatlanná teszi a szállodák számára a szezont - mondta Nagy Miklós, a Hotel Bonvino igazgatója a híradónak.

Szerinte más módon kéne támogatni a rászoruló családokat. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége pedig attól fél, hogy az intézkedés veszteséget okozhat a hoteleknek. Az MSZÉSZ levelet is írt Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszternek, amelyben két változtatást javasolnak.

Az egyik, hogy a módosítás hatályát ne augusztus 1-én vezessék be, hanem tegyék át szeptemberre, hogy a Szép-kártya felhasználása ne változzon a főszezon alatt. A másik javaslat szerint pedig a kártyán lévő egyenleg 30-35 százalékánál kéne limitálni a kártya hideg élelmiszerre költhető összeget.

Főkép forrása:
turizmus.com

További cikkek