Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Döbbenetes emelkedés! Az árstopok eltörlése után 57 százalékos drágulás jön a boltokban

10perc.hu
2023. 06. 23.
Döbbenetes emelkedés! Az árstopok eltörlése után 57 százalékos drágulás jön a boltokban

Az ársapkás élelmiszerek ára augusztus 1-jétől nem lesz fix, azonban úgy kell majd meghatározni, hogy a bruttó beszerzési árból legalább 15 százalékos kedvezményt kell majd adni.

Mint azt a 10perc.hu is megírta, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón bejelentette, hogy az Orbán-kormány július 31-ig meghosszabbítja az élelmiszerárstopokat, ám utána kivezetik azokat. Kiderült az is, hogy az árstop megszüntetésével egy időben megemelik 15 százalékra a kötelező akciózást.

Sőt, az akciózást kiterjesztik azokra a termékekre is, amelyek az élelmiszerárstop alá estek, itt a bruttó beszerzési árból fognak kiindulni, ezt kell 15 százalékkal csökkenteni. Az árstop helyébe lépő új rendszert december 31-ig mindenképp fenntartanák – írta az ATV.

Mindez azt jelenti, hogy az árstopos élelmiszerek ára augusztus 1-jétől nem lesz fix, azonban úgy kell majd meghatározni, hogy a bruttó beszerzési árból legalább 15 százalékos kedvezményt kell majd adni. A G7 azt is kiszámolta, hogy mindez mit jelent a magyar emberek pénztárcájára nézve.

A lap az árstopos étolajnál számolta ki, hogy pontosan ez mit is jelent. Mint írták, a legtöbb nagy boltban 540 forintért kellett eladni az étolajat, ám az új szabály szerint az olaj 1000 forintos beszerzési árából kell majd 15 százalék kedvezményt adni, így ezentúl legfeljebb 850 forintért lehet kitenni a polcokra. Tehát a vásárlók hirtelen 57 százalékos drágulást fognak érezni.

Főkép forrása:
Spar

További cikkek