Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Úristen! Tízmilliókat kaszáltak a legnagyobb sztárjaink tavaly

10perc.hu
2023. 06. 12.
Úristen! Tízmilliókat kaszáltak a legnagyobb sztárjaink tavaly

Kiderült, mennyit kaszált 2022-ben Rúzsa Magdi, Majka, Flour Tomi, Azahriah és a ValMar.

Még márciusban adott Azahriah, azaz Baukó Attila teltházas koncertet a Papp László Sportarénában. Ő a Gemina Kft. tulajdonosa és vezetője is egyben, amit tavaly júniusban hozott létre, így az esetében csak egy féléves beszámolóról beszélhetünk, azonban így is jövedelmező volt a vállalkozása. A zenész cégének ugyanis bruttó 60 milliós bevétele volt, így a cégnél 47 millió forintos osztalékot fizettek - írta a 24.hu.


Azahriah cége 47 millió forintos osztalékot fizetett     Fotó: Facebook/Azahriah


Rúzsa Magdi már jelentősen jobban járt, az énekesnő cége, a Plagiguel Kft. bár kicsit szerényebb évet zárt, mint 2021-ben (bruttó 192 milliós bevétel) a tavalyelőtti 67 milliós adózott eredmény 48 millióra csökkent. Ehhez csaptak hozzá az eredménytartalékból még ugyanennyit, így tudott kivenni 103 millió forintot osztalékként.


103 millió forintot osztalék volt Rúzsa Magdi jutalma 2022-ben     Fotó: Facebook/Rúzsa Magdolna


Karácsony Tamásnak, azaz Fluornak egyetlen cége van, az Elnöki Ügy Kft., ami tavaly minden fő számát tekintve javulást hozott. A két évvel ezelőtti árbevétele 23 millió forint volt, azonban ez 2022-re 37 millió forintra nőtt. Ebből az adózott eredmény 23 millió forint. A cég nem fizetett osztalékot.

Marics Peti és Valkusz Milán alkotják együtt a ValMar nevű formációt és a fiúknak van egy közös cége is együtt, a VMP Kft., amit tavaly márciusban alapítottak. Ezalatt a bő 10 hónap alatt bruttó 64 millió forintos, azaz nettó körülbelül 61 millió forintnyi bevételre tettek szert a fiúk. Ebből pedig kereken 40 millió forintnyi osztalékot vettek ki.


Marics Peti és Valkusz Milán tavaly40 millió forint osztalékot vett ki közös cégükből      Fotó: Facebook/ValMar


Az eredménytartalék terhére 80 millió forintos osztalékot vett ki cégéből Majka a tavalyi évben - derült ki cége, a DYMA MM Kft. üzleti beszámolójához csatolt jegyzőkönyvből. Mint a Pénzcentrum cikkében megjelent beszámolóból kiderült, a repper Kft.-je 384,4 millió forint árbevételt termelt 2022-ben, ami több mint 80 millió forinttal több mint az előző évben. a sztár tavaly ugyanannyi, 80 milliós osztalékot vett ki a vállalkozásából, mint egy évvel korábban.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek