Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Őrület! 1900-ért is árulják a Balatonnál a Magnum pálcikás jégkrémeket

10perc.hu
2023. 06. 08.
Őrület! 1900-ért is árulják a Balatonnál a Magnum pálcikás jégkrémeket

A pálcikás finomság gyártója elmondta, a jégkrémeknek az ajánlott fogyasztói ára még mindig 1000 forint alatt van.

Akik azonban idén a Balatont választják, nagyot nézhetnek, hiszen a büféknél már most látni 1600, de 1900 forintos árcédulát is egyetlen pálcikás Magnumon. A Pénzcentrum utána járt annak, vajon a gyártó mit szól mindehhez, noha mindenki tudja, nincs hatásuk arra, hogy az üzletek, büfék milyen árréssel árulják ezeket a termékeket.

A jégkrémek esetében látni kell, hogy nagyon szezonális termékek, és fogyasztásukat nagyban befolyásolja, mennyire meleg van. A tavalyi évi nyár pedig kellően meleg és száraz volt a jégkrém értékesítés diadalához. Az idei évvel kapcsolatban egyelőre csak annyi biztos, hogy az árak minden bizonnyal nőni fognak.

De mire számíthat az idei meleg hónapokban az, aki az egyik legnépszerűbb, leghíresebb pálcikás jégkrémre, a Magnumra pályázna a magyar tenger partján. Jelenleg – még bőven a szezon előtt – nagy a szórás, de 1000 forint alatt már senki ne számítson a pálcikás nyalánkságra.


A Balatonnál a cukrot nem tartalmazó sós-karamellás darabot 1900 forintos áron lehetett megvenni     Fotó: Algida


Általában 1200-1600 (!) forintos áron árulták a pálcikás Magnum jégkrémeket. Viszont a hozzáadott cukrot nem tartalmazó sós-karamellás darabot 1900 (!) forintos áron lehetett megvenni. És hol van még a nyár vége!

A jégkrémek gyártója, az Algida a termékeinek pontos átadási és ajánlott fogyasztói árát üzleti titokként kezeli, annyit azonban elárult, hogy a pálcikás Magnumok darabonkénti ajánlott fogyasztói ára 1000 forint alatt van. Az efölötti ár tehát jócskán jövedelmezőnek mondható a kereskedők oldaláról.

Ha ezt nézzük, akkor már az 1200 forintos pálcikánkénti ár is soknak mondható, nemhogy az 1600-1900 forintos. Mindezt úgy, hogy a nagy kiskerláncoknál a pálcikás jégkrémek darabja nem akciósan 800-900 forint körül mozog, ami a fele a Balaton parti büfék árainál.

Főkép forrása:
Algida
Címkék:
#Balaton

További cikkek