Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Akiket nem érint az infláció és a válság! 40 milliót keres havonta a legjobban megfizetett cégvezető

10perc.hu
2023. 05. 19.
Akiket nem érint az infláció és a válság! 40 milliót keres havonta a legjobban megfizetett cégvezető

Mivel az OTP nem tette közzé a vezérigazgató és a helyettesei juttatásait, így a rangsor ezen összegek ismerete nélkül készült.

Vélhetően mindenki sejtette, vannak olyanok, akiket nem nagyon ráz meg semmilyen „brüsszeli szankció” vagy „háborús infláció”, keresnek annyit, hogy éljenek, mint Marci hevesen. Nos, ezen cégvezetők névsorát szedte össze és rangsorolta a portfolio.hu. Ebből az összeállításból kiderül, hogy mennyit kerestek tavaly a nagy magyar tőzsdei cégek vezetői bónuszokkal együtt.

Eszerint Molnár József, a Mol vezérigazgatója kapta a legtöbb juttatás, összesen 483 millió forintot, ami 40,3 millió forintot tesz ki havi szinten. A második Világi Oszkár, a Mol vezérigazgató-helyettese, akit a szlovák bajnokság második helyén álló DAC elnökeként is ismert. Világi összes juttatása az olajcégtől 468,8 millió forintot tett ki, ami havi 39,1 millió forint.

A harmadik a Magyar Telekom vezérigazgatója, Rékasi Tibor, aki 434 millió forintot keresett tavaly, vagyis havonta 36,2 millió forintot. A negyedik a Mol elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt, 284,7 millió forinttal (havi 23,7 millió forint). Az ötödik pedig egy gyógyszercég, a Richter Gedeon vezetője, Orbán Gábor egykori pénzügyi államtitkár lett, miután 262,8 millió forintot kapott tavaly, ami 21,9 millió forint havi keresetnek felel meg.

A gazdasági portál felhívja a figyelmet, hogy az OTP nem tette közzé a vezérigazgató és a helyettesei juttatásait. Ha ismernénk azokat a számokat, könnyen lehet, hogy át kellene írni a rangsort.

Főkép forrása:
Freepik
Címkék:
#Infláció

További cikkek