Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Lakásfelújítás: hamarabb jön a szaki – de drága a munkadíja

10perc.hu
2023. 03. 27.
Lakásfelújítás: hamarabb jön a szaki – de drága a munkadíja

A várakozási idő a felére csökkent: egy éve még 138 nap volt, most viszont 58 napon belül tudják vállalni a felújítási munkát a szakemberek.

Kétszer annyiba kerül ugyanaz a felújítási, szerelési munka Budapesten és Pest vármegyében, mint Borsodban – írta a Blikk. A lap szerint Budapesten és környékén mintegy 9400 forintot számítanak fel óránként a mesteremberek, Észak-Kelet-Magyarországon viszont átlagosan 5448-at. Ez ráadásul csak a munkadíj. Hozzá kell még adni az építőanyagok árát, amelyek iszonyatosan elszálltak. Ennek lehet némi köze ahhoz, hogy Budapesten az átlagbér majdnem a duplája, mint Szabolcsban.

A várakozási idő viszont a felére csökkent: egy éve még 138 nap volt, most viszont 58 napon belül tudják vállalni a munkát a szakemberek. Békés vármegyében 83, Győr-Moson-Sopron vármegyében 75 napot kell várni. Budapesten ehhez képes elég hamar, 60 napon belül el tudják kezdeni a felújítást, a szerelést. A legkevesebbet, 38 napot Komárom-Esztergom és Tolna vármegyében kell várni rájuk. Az apróbb javításokat, az ennél hamarabb beütemezhető felújításokat már 56, a nagy beruházásokat 71 napon belül tudják elkezdeni a felmérés szerint.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek