Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Ha csak egy napig is nyugdíjas volt valaki 2022-ben, az megkapja a 13. havi járandóságot

10perc.hu
2023. 01. 31.
Ha csak egy napig is nyugdíjas volt valaki 2022-ben, az megkapja a 13. havi járandóságot

A februári ellátás és a 13. juttatások egyidőben érkeznek a jogosultaknak: akiknek utalják, az február 10-én, akiknek a postás viszi, azok a megszokottnál három nappal korábban kapják meg a kéthavi nyugdíjat.

Hamarosan érkeznek a jogosultakhoz az öregségi nyugdíjak és egyéb járandóságok, mely akár több nappal korábban is jöhet a megszokottnál. Viszont sokan nem tudják, jogosultak-e tizenharmadik havi kifizetésre. A Pénzcentrum cikkéből kiderült, hogy kik azok, akik számíthatnak egy plusz havi kifizetésre 2023 februárjában.

Fontos, hogy akik postai úton kérték, azoknak három nappal korábban, de egyidőben érkezhet a februári és a 13. havi nyugdíj, és számos más nyugdíjszerű juttatás. Akik banki utalással kapják a járandóságukat, azoknál nem lesz változás: február 10-én érkezik a kéthavi összeg.


Egyidőben érkezhet a februári és a 13. havi nyugdíj     Fotó: Freepik


Hogy kik számíthatnak a szépkorúak közül a 13. havi nyugdíjra? Nos, minden nyugdíjas, aki 2023. január 1-jét megelőzően legalább egy napra, valamint 2023 januárjára társadalombiztosítási nyugellátásban részesült.

Ahogy a fentiekből kiderült, aki 2022. december 31-én ment nyugdíjba, az jogosult a 13. havi ellátásra, aki viszont 2023. január 1-től, az nem - hiszen nem volt legalább 1 napig a tárgyévet megelőző évben is már jogosult a nyugellátásra. Tehát aki 2023-ban vonult nyugdíjba, az leghamarabb 2024-ben kaphat 13. havi juttatást.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek