Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Rezsiválság: már nemcsak az inflációban, de az üzemanyagok árában is az élen állunk

10perc.hu
2022. 12. 18.
Rezsiválság: már nemcsak az inflációban, de az üzemanyagok árában is az élen állunk

Ugyan európai szinten a hazai kutak árai a középmezőnyben vannak, míg Közép-Kelet-Európában a legtöbbet nálunk kell fizetni.

Nemrég írtuk meg, hogy Európában olyan dologban kerültünk az élre, melyre senki sem vágyott: az infláció mértékében. Mára kiderült, hogy amióta a kormány kivezette a 480 forintos ársapkát a magyar kutakról, nálunk kerül a legtöbbe literenként az üzemanyag a régiót tekintve.

A Cargopedia adatai szerint a magyar árak ugyan a középmezőnyben vannak Európában – a benzinnél a huszadik helyen, dízel esetén pedig a tizenhetedik helyen vagyunk – a közép-kelet-európai országokat (Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia, Ausztria, Románia és Horvátország) vizsgáljuk, Magyarország listavezető a benzint és a gázolajat nézve is.


Már elhangzottak a 100 dolláros hordónkénti olajárak is, ez pedig további emelésekkel járhat Magyarországon    Fotó: Pixabay


„Nem sok reményt látok arra, hogy Magyarországon csökkenni fognak az árak, mert ha összehasonlítjuk a tavaly ilyenkori forint-dollár árfolyamot, akkor az látható, hogy nagyjából 100 forint a különbség, az olajár pedig ugyanazon a szinten van. Az árakért lehet egy kicsit okolni most a forintárfolyamot” – magyarázta az Indexnek Bujdos Eszter.

A holtankoljak.hu vezetője kiemelte, már elhangzottak a 100 dolláros hordónkénti olajárak is, ez pedig további emelésekkel járhat Magyarországon.

Főkép forrása:
Pixabay
Címkék:
#Infláció

További cikkek