394.25 Ft

369.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Alig két hete maradt annak, aki biztosan a jelenlegi feltételekkel szeretne Babaváró hitelt

10perc.hu
2022. 12. 04.

Noha a kölcsön 2023-as folytatásáról már döntött a kormány, ám az erről szóló rendelet egyelőre nem jelent meg, a konstrukció jövőbeni támogatási és jogosultsági feltételei pedig még változhatnak január 1-től. 

A bankoknak ugyanis az igénylés benyújtását követően legfeljebb tíz munkanapjuk áll rendelkezésre a bírálatra, ám ha hiánypótlásra van szükség, akkor akár harminc nappal is kitolódhat a szerződéskötés ideje. Ahogy közeledik az év vége, úgy lesz ezért mind fontosabb a Babaváró igényléshez szükséges dokumentumok pontos, hibamentes összeállítása, hiszen mind kevesebb idő marad az esetleges hiánypótlásokra.

A Bankmonitor szakértői szerint az, aki a jelenlegi feltételekkel szeretne Babaváró hitelt igényelnie, mindenképpen igyekezzen december 15-ig benyújtani az igénylését, mert nagy valószínűség szerint ezt követően a bankok jelentős részénél megszűnik a befogadás.


Aki a jelenlegi feltételekkel szeretne Babaváró hitelt igényelnie, mindenképpen igyekezzen december 15-ig benyújtani az igénylését   Fotó: Freepik


Ezt a bankok várhatóan nem fogják publikálni, így aki az utolsó pillanatra hagyja az igénylés beadását, az esetleg kénytelen lesz kapkodva keresni olyan pénzintézetet, amelyikhez még fordulhat. Jelenleg az összes nagybanknál - CIB, K&H, OTP, UniCredit, Erste, MKB, Raiffeisen, Gránit, Takarékbank, MagNet - még elérhető a konstrukció, de az idő előrehaladtával ez bizony változhat.

Ez egyben azt is jelentheti, hogy a család lemaradhat a bankok által biztosított extra kedvezményről, ami jellemzően 120-180 ezer forint szokott lenni, ám a feltételei pénzintézetenként eltérőek. Ebben az esetben már nem az lesz ugyanis a kérdés, hogy ad-e, és ha igen, mekkora összegű bónuszt az adott bank, hanem az, hogy sikerüljön még beadni a Babaváró igénylést 2022-ben.

Főkép forrása:
Freepik

Hirdetés

További cikkek