Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Jaj, szegény multimilliárdosok! Csökkent a világ leggazdagabbjainak vagyona...

10perc.hu
2022. 11. 01.
Jaj, szegény multimilliárdosok! Csökkent a világ leggazdagabbjainak vagyona...

A világ számos milliárdosának csökkent a vagyona 2022-ben, a legnagyobbat Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója bukta el a maga 87,3 milliárd dollár veszteségével.

A válságot leginkább azok szenvedik meg, akik a techrészvényekben érdekeltek - derül ki a Bloomberg összeállításából, amelyet az Index hozott nyilvánosságra.

A lista szerint a világ leggazdagabb embere továbbra is a SpaceX- és Tesla-alapító Elon Musk, de ő is szegényebb lett, összesen 66 milliárd dollárral, elsősorban a technológiai vállalatok részvényeinek visszaesése miatt. A becsült vagyona így a tavalyi, 340 milliárd dolláros szintről 204 milliárd dollárra csökkent.


Elon Musk összesen 66 milliárd dollárral lett szegényebb     Fotó: Twitter


A második helyen a francia Bernard Arnault vagyona 38,2 milliárd dollárral, a harmadik helyen szereplő Jeff Bezosé pedig 65,7 milliárd dollárral csökkent.

A top 10-es listán egyetlen ember van, akinek nőtt a vagyona: ő az indiai Gautam Adani, akinek többek közt az energiaiparban is komoly érdekeltségei vannak.


Mark Zuckerberg a vagyonának több mint kétharmadát elbukta idén     Fotó: Facebook


Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója hatalmas vagyonvesztést volt kénytelen elkönyvelni: 87,3 milliárd dollárral van most kevesebbje, mint tavaly, ugyanis már csak 38,2 milliárd fölött rendelkezhet. Ez azt jelenti, hogy a vagyonának több mint kétharmadát elbukta idén.

A top 50-es listán szereplők közül a kínai–kanadai Csangpeng Zsao, a Binance alapítója – ez a világ legnagyobb kriptotőzsdéje – 72,6 milliárd dollárt vesztett idén, és már csak 23,2 milliárddal rendelkezik, vagyis a vagyona mintegy háromnegyedét elvesztette.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek