Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Rezsiválság, mi a rosszabb, nyitva maradni a magas költségek ellenére, vagy elveszteni az összes alkalmazottat a bezárást követően

10perc.hu
2022. 10. 25.
Rezsiválság, mi a rosszabb, nyitva maradni a magas költségek ellenére, vagy elveszteni az összes alkalmazottat a bezárást követően

A szállodák egy része novembertől nem fogad vendégeket, más egységek az ünnepek után januártól márciusig nem fognak üzemelni, csak az a nagy kérdés, mennyi marad végleg zárva.

A nagy energiakitettségű szállodák nagyon nehéz helyzetben vannak az energiaárak elszabadulása miatt, különösen a wellnesshotelek és a régi, korszerűtlen szállodák kerülhetnek bajba. Utóbbiakat illetően nemcsak a kisebb településekre korlátozódik a probléma, vagyis Budapesten ugyanúgy vannak energiapazarló szállodák.

Számos hazai szálloda novembertől nem fogad vendéget, de akad olyan is, amelyik januártól márciusig nem üzemel, miután túl nagy kiadást jelentene a megemelkedett rezsi a leghidegebb hónapokban – tudta meg a haszon.hu. Azonban nem a szezonális zárva tartás az ágazat legkényesebb témája.

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke szerint a szállodák jelentős része zárhat be a rezsigondok miatt a télre. Egy részük novembertől nem fogad vendégeket, más egységek az ünnepek után januártól márciusig nem fognak üzemelni. Viszont ennél kényesebb téma és nagyobb kérdés, hogy hány szálloda marad végleg zárva.

Főkép forrása:
Facebook

További cikkek