Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Rezsiháború: dolgozz otthon, hogy a céged spórolni tudjon az energiaköltségeken

10perc.hu
2022. 10. 11.
Rezsiháború: dolgozz otthon, hogy a céged spórolni tudjon az energiaköltségeken

Az otthoni rezsiszámlához a munkaadók a minimálbér 10 százalékáig, azaz havi 22 ezer forinttal adómentesen hozzájárulhatnak.

A távmunkában dolgozók létszáma ismét a korábbi, pontosabban a jelenlegi többszörösére nőhet, amire logikusan a céges energiaköltségek kordában tartásának szándéka lehet a magyarázat – mondta a Magyar Távmunka Szövetség elnöke a Világgazdaságnak. Így spórolhatnak az árammal és a fűtéssel, az otthon dolgozóknak pedig adómentesen adhatnak rezsitámogatást.

Forgács Tamás szerint a Covid-járvány megjelenése óta folyamatosan hullámzik a távmunkában dolgozók száma Magyarországon, miközben a home office munkavégzési lehetőség iránti igény a munkavállalói oldalon töretlenül erős.

Egyre gyakrabban és egyre több cégnél, illetve munkakörben találkoznak azzal a munkaadók, hogy teljes vagy részleges távmunka-lehetőség nélkül gyakorlatilag nem találnak új jelentkezőt az üres álláshelyekre.


Az otthoni rezsiszámlához a cégek a minimálbér 10 százalékáig, azaz havi 22 ezer forinttal adómentesen hozzájárulhatnak     Fotó: freepik.com


A szakember szerint a 4,5 millió magyar munkavállaló közül több mint egymillió lehet érintett most a home office szabályozásának kérdésében, közülük csaknem minden negyedik tartósan számolhat a lehetőséggel, vagyis akár 400 ezren tervezhetnek stabilan otthoni munkavégzéssel.

Egyelőre az aktív munkavállalók 10 százalékát sem éri el a magyarországi távmunkások aránya összességében, miközben Európában 25-27 százaléknál tartanak. Ahogy a home office elterjedését 2020-ban még a Covid-járvány generálta, addig a szakszövetség elnöke szerint 2022-ben az energiaválság.

Az rtl.hu megírta, hogy a cégek piaci áron fűtik az irodákat, ahova az áram is piaci árszinten folyik, amiből logikusan következik, hogy ismét tömegesen küldhetik home office-ba az irodai dolgozókat. Ráadásul az otthoni rezsiszámlához a cégek a minimálbér 10 százalékáig, azaz havi 22 ezer forinttal adómentesen hozzájárulhatnak, ez pedig elég vonzó opció lehet sok vállalatnak.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek