Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Máris becsődölt egy utazási iroda! Ez csak a kezdet, vagy veszélyben a teljes ágazat?

10perc.hu
2022. 08. 26.
Máris becsődölt egy utazási iroda! Ez csak a kezdet, vagy veszélyben a teljes ágazat?

A Lagun Travel – amely nem volt a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) tagja – főként Seychelle-szigetek-i utazásokkal foglalkozott, de más népszerű egzotikus utakat is ajánlott, például Mauritiusra vagy Maldív-szigetekre.

Ahogy arra számítani lehetett, a gazdasági válság okozta helyzetben rengeteg ágazat, rengeteg cége kerül nagyon nehéz helyzetbe. Az utazási irodák pontosan ebbe a csoportba tartoznak, ráadásul az utazomajom.hu híre szerint máris bedobta a törölközőt az első iroda, az egzotikus utazásokkal foglalkozó Lagun Travel.

A cég – amely főként Seychelle-szigetek-i utazásokkal foglalkozott, de más népszerű egzotikus utakat is ajánlott, például Mauritiusra vagy Maldív-szigetekre – ma már felhívásban tájékoztatott mindenkit arról, hogy új foglalásokat nem áll módjukban fogadni. Az utasoknak már csütörtökön elküldték az erről szóló értesítést.

„Az elmúlt időszakban az iroda tőkéjét, de még a tulajdonosok saját forrásait is felhasználták, hogy biztosíthassák az utazásokat. A partnereik nagy része 50%-ot emelt a már meglévő foglalásokon, illetve a forint romlása is hatalmas problémát okozott a működésben” – olvasható a Lagun Travel közleményben.



Az utazási portál azt is megtudta, hogy az iroda biztosítója csak a kint ragadt utazók költségeit fedezi, a későbbi utazásokat nem. Ugyanis jelenleg nem áll rendelkezésre forrás a már befizetett, de még meg nem kezdett utazások visszafizetésére. Ez pedig akár évekig is eltarthat.

Az eddigi email és telefonos elérhetőségek már nem élnek, csütörtökön pedig a cég törölte a Facebook és Instagram oldalát is. Mint a portál kiderítette, az iroda magyar cégként kezdte, de visszavonták az engedélyüket, így külföldi vállalatkét működtek, és nem voltak tagja a MUISZ-nak (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) sem.

Főkép forrása:
Facebook
Címkék:
#Utazás

További cikkek