Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

OTP: elnök van, osztalék nincs

10perc.hu
2021. 04. 16.
OTP: elnök van, osztalék nincs

A pénzintézet – bár nyereséggel zárta a múlt évet – a jegybanki iránymutatásnak megfelelően nem fizet osztalékot 2020-as gazdálkodása után, ugyanakkor a közgyűlési jogkörrel felruházott igazgatóság meghosszabbította Csányi Sándor elnök-vezérigazgatói megbízatását.

Az OTP Bankcsoport éves adózott eredménye 26 százalékos csökkenéssel 310,268 milliárd forint lett 2020-ban. A közgyűlési jogkörökkel felruházott igazgatóság elfogadta az összes előterjesztést, a 2020. évi anyavállalati mérlegét 11 154,394 milliárd forint mérleg főösszeggel, és 92,474 milliárd forint adózott eredménnyel, majd azt az általános tartalékba helyezte. Azaz egy forint osztalékot sem fizetett ki – annak ellenére, hogy a menedzsment 119 milliárd forint osztalékra tett volna javaslatot idén –, úgy, ahogy azt a jegybank kérte iránymutatásában.

Ugyanakkor Csányi Sándor elnök-vezérigazgatói megbízatását meghosszabbították a társaság 2025. üzleti évét lezáró éves rendes közgyűlésig, legfeljebb 2026. április 30-ig, ugyanúgy, mint az igazgatóság alelnökéét, Erdei Tamás Györgyét.

Az éves jelentésben a pénzintézet kiemelte: az adózott eredmény nagyságát érdemben befolyásolták a kockázati költségek, amelyek teljes értéke döntően a járványhelyzet miatt 188 milliárd forint volt. A bevételek dinamikusan, 9 százalékkal nőttek éves összevetésben, ezen belül a nettó kamateredmény 12 százalékkal, a díj- és jutalékeredmény ettől elmaradó mértékben, 4 százalékkal bővült.

Főkép forrása:
OTP
Címkék:
#OTP

Hirdetés

További cikkek