391.63 Ft

367.66 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Péntekig még rendezhető a járuléktartozás

10perc.hu
2021. 02. 10.

Február 12. után érvénytelenné válik a társadalombiztosítási azonosító jele annak, akinek az egészségügyi szolgáltatási járulékból több mint hathavi, 48 ezer forintot meghaladó tartozása van, de addig a járuléktartozás még rendezhető.

Felhívást tette közzé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), miszerint február 12-ig még azok is rendezhetik a tartozásukat az állam felé, akiknek az egészségügyi szolgáltatási járulékból több mint hathavi, 48 ezer forintot meghaladó tartozása van. A NAV az utóbbi időszakban havonta értesíti azokat, aki érintett a járuléktartozás ügyében. Az adóhatóság honlapján elérhető tájékoztató részletesen ismerteti, kinek és mit kell tennie, hogy taj-száma érvényes maradjon.

A tartozás a 10032000-06055826 számú, "NAV Egészségügyi szolgáltatási járulék beszedési számla" elnevezésű számlára utalással rendezhető, vagy az értesítő levélhez mellékelt csekken is befizethető. Ha valaki méltányolható okok miatt nem tudja határidőre befizetni a járulékot, akkor fizetési kedvezményt, azaz részletfizetést, fizetési halasztást, a kötelezettség mérséklését vagy elengedését is kérheti a NAV-tól. Automatikus és pótlékmentes részletfizetés is kérhető, a kedvezményhez kérelmet kell benyújtani.


Február 12-ig még azok is rendezhetik a tartozásukat az állam felé, akiknek az egészségügyi szolgáltatási járulékból több mint hathavi, 48 ezer forintot meghaladó tartozása van    Fotó: freepik.com


Ha valaki vitatja fizetési kötelezettségét, egyeztetési eljárást kezdeményezhet a kormányhivatalnál akkor, ha az értesítésben megjelölt időszakban jogosult volt egészségügyi szolgáltatásra, vagy a NAV-nál akkor, ha az értesítésben megjelölt időszakban munkaviszony vagy egyéb jogviszony alapján tudomása szerint biztosított volt.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek