387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Idén csökken a karácsonyi édességek forgalma

10perc.hu
2020. 11. 27.
Idén csökken a karácsonyi édességek forgalma

Tíz százalékkal, 9-9,5 milliárd forintra csökkenhet 2020-ban a karácsonyi szezonhoz köthető édességek forgalma, a belföldi édességpiacon pedig 5-6 százalékos visszaesésre számítanak idén az előző évek 250-260 milliárd forintos teljesítménye után.

A Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke, Sánta Sándor az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy a legnépszerűbb szezonális édességtermékek az év végi időszakban a Mikulás csokoládé figura és a szaloncukor. Évente mintegy 3500 tonna szaloncukor és 8 millió darab Mikulás, továbbá 350 ezer adventi kalendárium megvásárlásával lehet számolni.



Az idei karácsonyi szezonban a kereskedők kicsit óvatosabban, mintegy 10 százalékkal kevesebbet rendelnek, ugyanis a járvány elején a húsvéti édességekre, üreges figurákra drámaian visszaesett a kereslet. A Magyar Édességgyártók Szövetségének felmérései szerint egy magyar család átlagosan egy kilogramm szaloncukrot vásárol és kétezer forintot költ rá. A fogyasztók több mint 60 százaléka kétezer forint alatt tervez költeni szaloncukorra, további egyharmad négyezer forintig is elmegy, a vásárlók hét százaléka pedig akár hatezer forintot is szán szaloncukorra.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek