Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

NAIH: Magyar Péter jogellenesen kezelt személyes adatokat

10perc.hu
2024. 08. 27.
NAIH: Magyar Péter jogellenesen kezelt személyes adatokat

A NAIH jogellenes adatkezelést állapított meg Magyar Péter ügyében, aki ATV-s munkatársak vallási hovatartozását hozta nyilvánosságra, azonban ma este ismét az Egyenes Beszéd vendége lesz.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) megállapította, hogy Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, jogellenesen hozott nyilvánosságra személyes adatokat, amikor vallási hovatartozás alapján listázta az ATV munkatársaitírja a Magyar Nemzet. A NAIH felszólította Magyart, hogy törölje az érintett posztot közösségi oldaláról, és a jövőben tartózkodjon az ilyen adatkezelési gyakorlatoktól.

Az eset hátterében egy júniusi botrány áll, amikor Magyar Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában konfliktusba keveredett Rónai Egon műsorvezetővel. Miután Magyar Pétert szembesítették korábbi állításaival, a politikus kiviharzott a stúdióból, majd a közösségi oldalán közzétette több ATV-s munkatárs vallási hovatartozását.

A botrány után Tényi István közérdekű bejelentést tett, és a NAIH-hoz fordult, amely most megállapította, hogy Magyar jogellenesen járt el. A hatóság felszólította a politikust, hogy törölje a jogsértő posztot, és tartózkodjon a hasonló adatkezelési műveletektől. A NAIH döntése alapján, ha Magyar Péter egyetért a határozattal, haladéktalanul köteles intézkedni, és a törlést igazolni. Ha nem ért egyet, harminc napon belül írásban kell tájékoztatnia a hatóságot álláspontjáról.

A hatósági felszólítás ellenére a jogsértő bejegyzés továbbra is elérhető Magyar Péter közösségi oldalán, és a politikus azzal védekezik, hogy nem hozott nyilvánosságra olyan adatokat, amelyek sértenék az adatvédelmi rendeleteket.

Azonban Magyar Péter ma este ismét az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége lesz, ahol 20:00 órától több aktuális témáról fog beszélni. A tervezett témák között szerepel a Völner-Schadl-Rogán ügy, a Digitális Gyóntatószék, a korrupcióellenes portál, valamint az állami egészségügy helyzete és a Ludas Matyi Alap. A politikus korábbi szereplései után újabb fontos kérdéseket boncolgat majd élő adásban.


Főkép forrása:
Magyar Péter Facebook oldala

További cikkek