Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Péter ATV-s kirohanása

10perc.hu
2024. 06. 11.
Magyar Péter ATV-s kirohanása

A Tisza Párt alelnöke hétfőn este adott volna interjút Rónai Egonnak az ATV Egyenes beszéd című műsorában, azonban a beszélgetés azelőtt véget ért, hogy elkezdődhetett volna. 

Magyar Péter elmondása alapján azért hívták meg az ATV-be, "hogy a tegnapi politikai földindulásról és a következő lépésekről fog kérdezni a riporter."


Ehhez képest Rónai Egon kezdésként egy "ajándékot" tett le Magyar elé, egy piros mappában nyújtotta át a politikusnak az összegzést, hogy állításaival ellentétben hányszor hívták meg őt az elmúlt hónapokban a csatornára, és hányszor szerepelt ott, korábban ugyanis Magyar szóvá tette, hogy az ATV műsoraiba nem hívták be nyilatkozni a kampány során. 

Magyar erre visszakérdezett, hogy mi a kérdés, mire Rónai azt mondta, nincs kérdés, csak szeretné megmutatni, hátha nem értesült róla, hogy ennyiszer hívták.

Magyar azt mondta, majd elolvassa a mappa tartalmát, ha végeztek, majd többször is megkérdezte, hogy van-e esetleg kérdés a tegnapi választással kapcsolatban, hiszen ez volt a meghívás témája mire Rónai azt mondta, ő egyetlen dolgot kér: 

"Ezt az áldatlan kutyakomédiát hagyjuk abba."

Erre Magyar felállt, és kivonult az Egyenes Beszéd élő adásából, miközben ennyit mondott:

"Legjobbakat, Németh Sándort üdvözlöm."

Utalva arra, hogy Németh Sándor, a csatorna tulajdonosa befolyásolja a műsort. 

A hétfő esti incidens után nem sokkal Magyar Péter Facebook posztban reagált. "Előre előkészített provokációként" értékelte az esetet. 

"A megafonos propagandisták oldalain 1 perccel azután, hogy levettem a mikrofont, már kint voltak az előkészített posztok. Igen hibáztam. Abban hibáztam, hogy elhittem, hogy egy korrekt interjút akarnak készíteni. Többet nem fog előfordulni. Messzire elkerülöm a Fidesz házitelevízióját."  - írja bejegyzésében. 

Nem sokkal később Magyar Péter bejegyzése alatti kommentben csatolta a Magyar Újságírók Országos Szövetsége alelnökének magánvéleményét is.

A MÚOSZ alelnöke azt írta az esetről: „Ha a főszerkesztőnek baja van az éppen legerősebb ellenzéki párt vezetőjének korábbi nyilatkozatával, akkor azt biztos, hogy adáson kívül kell megbeszélnie a politikussal. A tv-t nem használhatja erre. Lépre csalni a politikust, lekutyakomédiázni a nyilatkozatát, és a cég sértettségét a választási siker kapcsán aktuális kérdések elé helyezni, lemondani a kérdezés lehetőségéről, az önmagában az újságírói pozíció feladása. Nem egyenes beszéd…” 

Rónai Egon saját Facebook oldalán egy kommentben reagált, a következőképpen összegezte a történteket:

"Kedves Barátaim! Ez egy megosztó pillanat, értem. Magyar Péter az elmúlt hetekben többször is nyilvánosan azzal vádolta az ATV-t, hogy nem hívtuk a műsorainkba, nem kap szót, elhallgatjuk őt. Ma az Egyenes beszédben az ezt cáfoló bizonyítékokat tartalmazó dossziét adtam át a Tisza párt alelnökének. Sajnálom, hogy így reagált, ennek ellenére, ahogy eddig, ezentúl is várjuk a műsorainkban."

Az esetre természetesen az ATV is reagált, az alábbi közleményt adták ki:

„Magyar Péter az elmúlt hetekben többször is nyilvánosan azzal vádolta az ATV-t, hogy nem hívtuk a műsorainkba. Ma az Egyenes beszédben az ezt cáfoló bizonyítékokat tartalmazó dossziét adtuk át a Tisza Párt alelnökének. Sajnáljuk, hogy így reagált, ennek ellenére, ahogy eddig, ezentúl is várjuk a műsorainkban.”

További fejleményekkel folyamatosan frissítjük cikkünket, addig is az ATV adásának felvétele itt tekinthető meg:

Főkép forrása:
ATV Magyarország - YouTube

További cikkek