Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

További fejlemények Magyar Péter és az ATV ügyében

10perc.hu
2024. 06. 12.
További fejlemények Magyar Péter és az ATV ügyében

Újabb megszólalások érkeztek a felektől a hétfő esti adásban történtekkel kapcsolatban.

Újabb nyilatkoztatok kerültek nyilvánosságra a Magyar Péter - ATV ügyben. Kocsi Ilona, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnöke szerint Vicsek alelnök véleménye nem képviseli a szövetségét is:  „Vicsek Ferenc nem közleményt adott ki a Facebookon, hanem véleményt írt. Vicsek Ferencként, aki történetesen a MÚOSZ alelnöke is. Ha ez hivatalos vélemény lenne, akkor azt a MÚOSZ adta volna ki. Magánvéleményt minden MÚOSZ-tag írhat, még a MÚOSZ alelnöke is - nyilatkozott a Media1-nek.

Havas Henrik újságíró szerint Magyar Péternek valószínűleg igaza van abban, hogy Németh S. Szilárd áll a botrány mögött. Havas szerint Rónai Egon hibázott, amikor az interjút egy dosszié átnyújtásával kezdte, és Magyar Pétert előre tájékoztatni kellett volna az adatgyűjtésről - közölte az Index. A lapnak az ATV szerkesztősége is nyilatkozott: „Magyar Péter az elmúlt hetekben többször is nyilvánosan azzal vádolta az ATV-t, hogy nem hívtuk a műsorainkba. Ma az Egyenes beszédben az ezt cáfoló bizonyítékokat tartalmazó dossziét adtuk át a Tisza Párt alelnökének. Sajnáljuk, hogy így reagált, ennek ellenére, ahogy eddig, ezentúl is várjuk a műsorainkban.” 

A nyilatkozatra így válaszolt Magyar: "Sajnos nem ez történt. A műsorvezető, nyilván Németh Sándor csatornatulajdonos, a Hit Gyülekezete vezetője és a Fidesz megbízható kiszolgálója (és fiának, aki a csatorna igazgatója) utasítására valótlanságokat állított, többek között erről, hogy engem hányszor hívtak meg az ATV-be. Pontosan tudom, hogy egy hónapig nem hívtak, mivel az összes SMS megvan a telefonomban."

A Hit Gyülekezete is hivatalos közleményben reagált a Magyar által nyilvánosan megnevezett gyülekezeti tagokra:

Magyar Péter Facebook bejegyzésében bocsánatot kért, illetve lezártnak titulálta az ügyet: "Köszönettel vettem a HIT Gyülekezete gratulációját a TISZA Párt által elért átütő választási eredmény kapcsán és innen szeretném biztosítani a gyülekezet minden tagját, hogy mint minden egyház, ők is számíthatnak a TISZA Párt támogatására. A TISZA Párt soha nem fog ellehetetleníteni  egyházakat a párt vezetőinek személyes politikai vagy hitbéli meggyőződése miatt. Ha bárkit megbántottam a tegnapi posztommal, attól elnézést kérek."

Főkép forrása:
Magyar Péter (Facebook)

További cikkek