Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Péter visszatér az ATV képernyőjére

10perc.hu
2024. 08. 14.
Magyar Péter visszatér az ATV képernyőjére

Magyar Péter ma 20:00 órakor egy nagyobb kihagyás után ismét látható lesz az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Magyar Péter legutóbbi ATV-s szerepléséről, dühösen távozott röviddel azután, hogy belépett az ATV Egyenes Beszéd című műsorának stúdiójába - számoltunk be róla korábban. A beszélgetés, amely Rónai Egon műsorvezetővel folytatódott volna, mindössze néhány percig tartott, amikor is a politikus úgy döntött, hogy otthagyja az élő adást.

A konfliktus oka egy piros mappa volt, amelyet Rónai Egon adott át Magyar Péternek, tartalmazva azokat a bizonyítékokat, amelyek cáfolják Magyar korábbi állításait, miszerint a kampány során nem hívták meg az ATV-be nyilatkozni. Rónai Egon a mappa átadásakor megjegyezte: „Ezt az áldatlan kutyakomédiát hagyjuk abba,” mire Magyar Péter azonnal felállt, és így búcsúzott: "Legjobbakat, Németh Sándort üdvözlöm," utalva ezzel Németh Sándorra, az ATV tulajdonosára és a Hit Gyülekezete vezetőjére, akit a műsor befolyásolásával vádolt.

A műsort követően Magyar Péter a közösségi médiában reagált az esetre, előre eltervezett provokációként értékelve a történteket. "Igen, hibáztam. Abban hibáztam, hogy elhittem, hogy egy korrekt interjút akarnak készíteni," írta, és kijelentette, hogy a jövőben távol tartja magát az ATV-től, amelyet a Fidesz házitelevíziójának nevezett.


Az esetet követően több vélemény is napvilágot látott. Vicsek Ferenc, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) alelnöke szerint az ATV műsorvezetője hibázott, amikor a műsorban személyes sértettségét a politikai kérdések elé helyezte. Havas Henrik újságíró úgy vélte, Magyar Péternek valószínűleg igaza van abban, hogy Németh S. Szilárd áll a botrány mögött, és azt is megjegyezte, hogy Rónai Egon hibát követett el az adatgyűjtés előzetes tájékoztatása nélkül.

A Médiatanács is megvizsgálta az ügyet, és megállapította, hogy bár a beszélgetés bántó lehetett, nem sértette az emberi méltóságot, és nem tartalmazott szélsőséges kifejezéseket.

Magyar Péter azóta lezártnak tekinti az ügyet, és bocsánatot kért, ha bárkit megbántott volna. Az ATV ugyanakkor továbbra is várja Magyar Pétert műsoraiba, és úgy tűnik, hogy a politikus vissza is tér a képernyőre. 

Magyar Péter ugyanis látható lesz a mai Egyenes beszéd című műsorban 20:00 órától, ezt a politikus a közösségi média oldalán jelentette be.


Főkép forrása:
ATV Magyarország YouTube csatornája

További cikkek