Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Döntést hozott a Médiatanács Magyar Péter és az ATV ügyében

10perc.hu
2024. 08. 02.
Döntést hozott a Médiatanács Magyar Péter és az ATV ügyében

Újabb fejlemények láttak napvilágot a Magyar Péter és az ATV közötti vitás ügyben, amelynek részleteit a Médiatanács most nyilvánosságra hozta.

A Médiatanács lezárta a Magyar Péter és az ATV közötti konfliktus kapcsán indult vizsgálatot, amely a június 10-i Egyenes Beszéd című műsor adásához kapcsolódik - írja a 24.hu. 

A hatóság megállapította, hogy a műsor során elhangzottak nem sértették az emberi méltóságot, és nem voltak politikai hírhez fűzött vélemények sem.

A választásokat követően az ATV adásában Magyar Péter a Rónai Egonnal folytatott, igen rövid beszélgetés hevében távozott a stúdióból. Miután Magyar Péter elmondta, hogy március vége és május eleje között nem kapott meghívást a csatornától, a műsorvezető az „áldatlan kutyakomédia” abbahagyását kérte, amit Magyar Péter távozása követett.

A bejelentés alapján a bejelentő az interjú során az emberi méltóság megsértését, valamint a hírekhez fűzött műsorvezetői vélemények törvényi tilalmának megsértését vélelmezte. A 

Médiatanács azonban megállapította, hogy a beszélgetés ugyan bántó lehetett, de nem tartalmazott szélsőséges kifejezéseket, és nem sértette az emberi méltóságot. Ezen kívül a beszélgetés nem volt politikai hírhez kapcsolódó vélemény, így a hírekhez fűzött véleményekre vonatkozó törvényi rendelkezéseket sem sértette.


Főkép forrása:
Magyar Péter Facebook oldal

További cikkek