Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Nem vár az államra a Bethesda Gyermekkórház, közösségi gyűjtést kezdett

10perc.hu
2024. 07. 19.
Nem vár az államra a Bethesda Gyermekkórház, közösségi gyűjtést kezdett

Tönkrement a klímarendszere a Bethesda Gyermekkórháznak, így a közösség felé fordult Facebook-oldalán.

A Bethesda Gyermekkórház klímaberendezése meghibásodott, így a kórház közösségi gyűjtést indított, hogy megjavíthassák a műtőjük légkondicionálóját és további négy rendelőt klimatizáljanak. A klímahiba miatt elhalasztott műtétek és hőségben szenvedő betegek miatt a kórház 10 millió forintot kér a javításokra és új berendezések beszerzésére - közölte a Forbes.

„Rendkívüli helyzetben fordulunk most hozzátok” – olvasható a Bethesda Gyermekkórház Facebook-posztjában. A kórház a hőséget már nem bírta, és a fül-orr-gégészeti műtő speciális klímaberendezése meghibásodott, ami bizonytalanná tette a műtétek tervezhetőségét. A kórház azonnali segítséget kér, hisznek abban, hogy egy országos összefogással megoldódhat a probléma. Az egyházi fenntartású, de állami feladatokat ellátó gyermekkórház a főváros gyermekügyeleti rendszerének része, ellátási kötelezettsége Pest megye és az ország más területeire is kiterjed. 

Ahogyan mi is megírtuk korábban, a hőség számos magyarországi kórházban okozott problémát az elmúlt napokban. Például a Szent László Kórház transzplantációs osztályán a gyerekek a hőségben feküdtek, és a ceglédi Toldy Ferenc Kórházban is kevesebb műtétet tudtak végezni a klíma meghibásodása miatt. A Szent János Kórházban és a Péterfy utcai kórházban is hasonló problémák merültek fel, míg az Uzsoki Kórház műtőjében 42 fokot mértek.

Jelenleg nincs információ arról, hogy a Belügyminisztérium vagy a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) valamilyen rendkívüli lépést tett volna a helyzet megoldására.



Főkép forrása:
Bethesda Gyermekkórház (Facebook)

További cikkek