Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Beázás, hőség: ilyen a magyar kórházak állapota a kánikulában

10perc.hu
2024. 07. 18.
Beázás, hőség: ilyen a magyar kórházak állapota a kánikulában

Több kórház is klíma nélkül működik, az orosházi pedig be is ázott.

A Szent László Kórház transzplantációs osztályán elromlott a klíma, így az immunhiányos betegek kezelésére szolgáló steril szobákban 32 fokos hőségben fekszenek a gyerekek. Az egyik érintett kislány édesapja az RTL Híradójának számolt be a helyzetről.

Az apa hétfő este írt levelet a tévének, amely megkereste a kórházat. A kórház válaszában azt állította, hogy a klíma csak kedden délelőtt romlott el, és a berendezés javítását azonnal megkezdték. Ígéretük szerint rövidesen megoldódik a probléma.

Az RTL információi szerint a tatabányai Szent Borbála kórház sürgősségi osztályán is csak egy ventilátor működik, de az intézmény közlése szerint a klíma javítását soron kívül intézik. Egy héttel ezelőtt a budapesti János Kórház egyik műtőjében romlott el a klíma, ezért műtéteket kellett elhalasztani. A Péterfy utcai kórházban pedig a liftek nem működtek - közölte a 24.hu.

A Népszava tájékoztatott arról, hogy a nagy viharban beázott az orosházi kórház is, ahol a rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű esővizet nem tudta kezelni az épület csapadékvíz-elvezető rendszere. A belgyógyászati szárny és a szakrendelő beázott, a fekvőbetegek épülettömbjének 6. emeletén egy négyzetméteres darabon leszakadt a plafon. Senki sem sérült meg, a kórház dolgozói gyorsan kiürítették az épületszárnyat. Az Orosházán jégesővel átvonuló vihar a szakrendelő épületét is érintette, amelynek földszintje ázott be. Az érintett területet fertőtleníteni és takarítani fogják, emiatt ideiglenesen áthelyezik a nőgyógyászati szakrendelést, az egyik házi gyermekorvos más helyen rendel, és a védőnői szolgálat sem fogad pácienseket.




Főkép forrása:
Civertan/Wikimedia Commons

További cikkek