Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Hiánycikk lett a ventilátor, a budapesti üzletek polcai üresek

10perc.hu
2024. 07. 17.
Hiánycikk lett a ventilátor, a budapesti üzletek polcai üresek

Az extrém hőség közepette a budapesti üzletekben hiánycikké váltak a hűtőberendezések.

A Telex munkatársa elmondta, hogy tapasztalata szerint a Best Byte Alleeban található boltban napok óta egyetlen ventilátor sem volt elérhető, még a magasabb árfekvésű modellek sem. Az Interspar szintén kifogyott, és nem tudták megmondani, mikor érkezik új szállítmány. A Media Markt üzleteiben is hasonló helyzet uralkodott: 

a Westendben nyitáskor már üres polcok fogadták a vásárlókat, csupán néhány olcsó asztali ventilátor és párátlanító maradt.

A Media Markt sajtóosztálya elmondta a Telex-nek, hogy a tavalyi évhez képest háromszor annyi ventilátort és mobilklímát értékesítettek az extrém időjárás miatt. Bár igyekeznek pótolni a készleteket, a Távol-Keletről történő szállítás lassúsága megnehezíti a gyors beszerzést.  Az Aréna Pláza Media Markt üzletében hasonló hiányt tapasztaltak: 

a ventilátorok és mobilklímák helyett csak párátlanítókat és elektromos hűtőtáskákat találtak.

A kereskedők a beszállítói hiány miatt nem tudják pótolni a készleteiket. Egy üzletvezető elmondása szerint a Covid alatt a laptopokkal is hasonló helyzet állt elő: hiába próbáltak rendelni, a kereskedelmi lánc nem tudta időben pótolni a készleteket. 

A budapesti üzletben már polchelyek sincsenek fenntartva a hűtőberendezéseknek.

Az eMag üzletében egyetlen ventilátor maradt, 30 ezer forintért. Bár a cég állítása szerint jelentős saját készlettel készültek az idei nyári szezonra, a kereslet náluk is nagy, és a kiszállításokban nincs fennakadás. Az online rendelésekkel azonban problémák adódhatnak, hiszen a Media Markt esetében 6-10 napos szállítási idővel kell számolni, az Alza.hu-n rendelve pedig csak augusztus végén érkezhet meg a ventilátor, legalább 20 ezer forintért.

További cikkek