Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Erkélyről, ablakból nem, de a kertből nyugodtan indíthatsz tűzijátékot szilveszter éjjel

10perc.hu
2022. 12. 28.
Erkélyről, ablakból nem, de a kertből nyugodtan indíthatsz tűzijátékot szilveszter éjjel

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) mindenkit figyelmeztet, hogy a tűzijátékot nem szabad a fűtés és a tűzhely közelébe tenni, mert a melegtől idő előtt működésbe léphet.

A szilveszteri tűzijátékokat december 28. és 31. között lehet legálisan beszerezni, jellemzően plázák, nagyobb üzletek parkolóiban felállított konténerekben, amelyeket a katasztrófavédelem is ellenőriz. Arra figyelmeztetnek, hogy senki ne vásároljon tűzijátékot aluljáróban, piacon, vagy "csomagtartóból", mert azok tűzvédelmi szempontból nem megfelelők.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közölte, a legálisan vásárolt szilveszteri tűzijátékokat szabadtéren lehet felhasználni, saját kertből, vagy közterületről indíthatók, de a társasház ablakából és erkélyéről nem.

Az OKF azt tanácsolja, hogy a pirotechnikai eszközök ne maradjanak a kocsiban vásárlás után. A tűzijátékot nem szabad a fűtés és a tűzhely közelébe tenni, mert a melegtől idő előtt működésbe léphet. Felhasználásig el kell zárni, mégpedig napfény-, pára- és vízmentes helyre, ahol a gyerekek, háziállatok nem férhetnek hozzá.

Semmiképpen nem szabad benzinnel, gázolajjal, hígítóval és más éghető anyagokkal együtt tartani. Soha ne irányítsuk emberre, állatra, növényre, járműre, vagy épületre. Erős szélben ne tűzijátékozzunk. A rakétákat ne indítsuk fák, vezetékek alól, vagy közvetlenül épületek mellől.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek