Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Érettségi: jöhet a szóbeli annak, aki nem tudott írásbelizni

10perc.hu
2021. 05. 18.
Érettségi: jöhet a szóbeli annak, aki nem tudott írásbelizni

A legújabb nyitásról szóló intézkedések szerint május 25. után lehetőség nyílik az iskolai ballagások megszervezésére szabadtéren.

Újabb, a korlátozásokat csökkentő döntést hozott a kormány, ami elsősorban a középiskolásokat, közülük is a végzősöket érinti. Ugyanis azok az érettségizők, akik önhibájukon kívül – például koronavírus-fertőzés miatt – nem tudtak megjelenni az írásbeli vizsgákon, szóbeli vizsgát tehetnek még a jelenlegi vizsgaidőszakban. Az, aki a szóbeli vizsgával tudja le az érettségit, annak a felsőoktatási felvételi szempontjából érvényes vizsgaeredménye lesz. A vizsga pótlásáról a vizsgaszervező intézménynek kell gondoskodnia.



Emellett május 25. után lehetőség nyílik az iskolai ballagások megszervezésére szabadtéren, azaz az idei végzős osztályok elbúcsúzhatnak iskolájuktól. Utóbbi döntés természetesen az általános iskolák nyolcadik osztályait is érintik. A szabadtéri ünnepségen a meghívott vendégek - maszkban - életkortól és a koronavírus elleni védettségtől függetlenül részt vehetnek, de az intézmény igazgatója meghatározhatja a meghívható szülők, rokonok számát, valamint a ballagáson betartandó további óvintézkedéseket.

Főkép forrása:
MTI

További cikkek