Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Sebességkorlátozás Budapesten a közlekedési biztonságért

10perc.hu
2024. 10. 09.
Sebességkorlátozás Budapesten a közlekedési biztonságért

Budapesten az Attila úton 50 km/h-ról 40 km/h-ra csökkentik a sebességet, hogy javítsák a közlekedés biztonságát iskolák környékén.

Bel-Budán, az Attila út Mikó utca és Alagút utca közötti szakaszán a főváros 50 km/h-ról 40 km/h-ra csökkenti a legnagyobb megengedett sebességet. Az intézkedés célja a közlekedés biztonságának növelése, és a döntés a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) adatelemző munkatársainak mesterséges intelligenciával végzett vizsgálatán alapul. A vizsgálat során a szakemberek olyan útszakaszokat azonosítottak, ahol a sebesség csökkentése segíthet megelőzni a súlyos és halálos baleseteket - írja a TotalCar.

A sebességkorlátozás a fővárosi Közlekedésbiztonsági Stratégiájában megfogalmazott célok között szerepel. A tapasztalatokat az Attila úton felhasználva a város a jövőben további útszakaszokon is tervezi a sebességhatárok csökkentését és egységesítését.

A Sulizóna-program keretében a főváros célja, hogy még biztonságosabbá tegye az iskolák körüli közlekedést. Eddig három kerület csatlakozott a programhoz, amely új gyalogátkelőhelyek kialakítását és a meglévők biztonságosabbá tételét is magában foglalja. A Budapest Közút közreműködésével ezek az intézkedések hozzájárulnak a gyalogosok védelméhez és a közlekedés biztonságának javításához.

Főkép forrása:
illusztráció
Címkék:
#Budapest

További cikkek