395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Nagy-Britanniában találták meg Gerhard Berger 29 éve ellopott Ferrariját

10perc/MTI
2024. 03. 04.

Londonban találták meg Gerhard Berger volt Forma-1-es autóversenyző csaknem 29 éve ellopott Ferrariját.

Az osztrák expilóta Ferrari F512M típusú személyautóját 1995 áprilisában, a San Marino-i Nagydíj első időmérő edzése után lopták el ismeretlen tettesek Berger imolai szállodájának parkolójából, a Ferrari-istálló akkori másik versenyzője, Jean Alesi ugyancsak Ferrari típusú autójával együtt, ami továbbra sem került elő.

A Scotland Yard hétfőn jelentette be, hogy Berger Ferrariját Nagy-Britanniában találta meg

A londoni rendőrség januárban értesítést kapott a Ferrari autógyártól arról, hogy egy amerikai vásárló tavaly egy brit közvetítő révén kívánt megvásárolni egy Ferrari személyautót, ám a cég vizsgálatai kiderítették, hogy lopott kocsiról van szó.

A Scotland Yard ilyen ügyekre szakosodott részlege kiterjedt vizsgálatot indított, amelyből kiderült, hogy Berger ellopott autójáról van szó. A kocsit a 29 évvel ezelőtti lopás után nem sokkal Japánba szállítottak, és onnan érkezett 2023 végén Nagy-Britanniába. Szakértői becslések szerint a kocsi értéke megközelíti a 350 ezer fontot (162 millió forint). Az ügyben egyelőre nem vettek őrizetbe senkit, de a vizsgálat folytatódik.

Az autókra szakosodott szervezett bűnözés felderítésével foglalkozó ügyosztálya egyedül tavaly 418 járművet talált meg, ezek együttes értéke 31 millió font (14,3 milliárd forint) volt.

Az ügyosztálya által 2023-ban megtalált nagy értékű járművek közül 326-ot szervezett bűnözői csoportoktól foglaltak le, és ezek összértéke 21 millió font (9,7 milliárd forint) volt.

Főkép forrása:
Freepik (Illusztráció)

További cikkek