EUR: 406,29 Ft
USD: 416,58 Ft
CHF: 424,39 Ft
GBP: 465,57 Ft
HRK: 54,02 Ft
RON: 82,17 Ft
RSD: 3,46 Ft

Mai névnap:

Uniós forrásmegvonás! Az Európai Bizottság 7,5 milliárd euró felfüggesztését javasolja a Magyarországnak járó felzárkóztatási keretből!

10perc.hu
1 hete
Kiemelt kép: freepik.com

A magyar kormány számára azonban biztosítottak időt a szankció végrehajtására, ugyanis a végleges döntést november 19-én hozzák meg az Európai Tanács szakminiszterei.

Igencsak rossz hír érkezett Brüsszelből, ugyanis Johannes Hahn, az Európai Unió költségvetési biztosa bejelentette, hogy az Európai Bizottság magyar jogállamisági eljárása ügyében meghozta a döntését. Ez alapján azt javasolják az atv.hu híre szerint, hogy az uniós hétéves költségvetés (MFF ) felzárkóztatási keretének a környezetvédelmi, közlekedési és területfejlesztési részéből 3000 milliárd forint támogatást - 7,5 milliárd euró - támogatást függesszenek fel.

A döntés szerencsére még nem végleges, ugyanis a magyar kormány november közepéig kap időt arra, hogy az EU-nak tett vállalásait a gyakorlatba is átültesse. A végleges döntést november 19-én hozzák meg az Európai Tanács szakminiszterei, akik abban az esetben módosíthatnak a Bizottság javaslatán, ha a következő hónapokban a magyar kormány vállalásai a gyakorlatban is megvalósulnak.

Mindenesetre Johannes Hahn elárulta, az elmúlt időszakban sok területen értek el eredményt a tárgyalásokban, és ezeken a területeken együttműködőnek nevezte a magyar kormányt.
Hirdetés
Hirdetés