392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Uniós forrásmegvonás: Az Európai Bizottság 7,5 milliárd euró felfüggesztését javasolja

10perc.hu
2022. 09. 18.
Uniós forrásmegvonás: Az Európai Bizottság 7,5 milliárd euró felfüggesztését javasolja

A magyar kormány számára azonban biztosítottak időt a szankció végrehajtására, ugyanis a végleges döntést november 19-én hozzák meg az Európai Tanács szakminiszterei.

Igencsak rossz hír érkezett Brüsszelből, ugyanis Johannes Hahn, az Európai Unió költségvetési biztosa bejelentette, hogy az Európai Bizottság magyar jogállamisági eljárása ügyében meghozta a döntését. Ez alapján azt javasolják az atv.hu híre szerint, hogy az uniós hétéves költségvetés (MFF ) felzárkóztatási keretének a környezetvédelmi, közlekedési és területfejlesztési részéből 3000 milliárd forint támogatást - 7,5 milliárd euró - támogatást függesszenek fel.

A döntés szerencsére még nem végleges, ugyanis a magyar kormány november közepéig kap időt arra, hogy az EU-nak tett vállalásait a gyakorlatba is átültesse. A végleges döntést november 19-én hozzák meg az Európai Tanács szakminiszterei, akik abban az esetben módosíthatnak a Bizottság javaslatán, ha a következő hónapokban a magyar kormány vállalásai a gyakorlatban is megvalósulnak.

Mindenesetre Johannes Hahn elárulta, az elmúlt időszakban sok területen értek el eredményt a tárgyalásokban, és ezeken a területeken együttműködőnek nevezte a magyar kormányt.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek