393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Miniszteri bejelentés: vége az ársapkának!

10perc.hu
2022. 09. 01.
Miniszteri bejelentés: vége az ársapkának!

Már csak az a kérdés, vajon Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a saját véleményének adott hangot egy interjúban, vagy ez már a kormány – egyelőre – még titkolt döntése.

Azt lehetett tudni, hogy a különböző termékekre bevezetett hatósági árak nem tarthatók a végtelenségig. A jelenlegi gazdasági helyzetben a kormány – noha igyekszik mást állítani – már a számára annyira fontos rezsicsökkentést sem volt képes fenntartani, és most már biztosra vehető, hogy lassan vagy gyorsan, de kivezetik az ársapkákat.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az Inforádióban elárulta, hogy a hatósági árakat azért léptették életbe, mert ársokk érte a gazdaságot, ez azonban a háborúval egyre nagyobb lett.

Az intézkedés jó volt, amíg átmeneti volt a helyzet, de mivel ez a válság sajnos állandóvá válik, így már nem tarthatók az állam által maximált árak.

A miniszter szerint október 1-től ugyanaz a forgatókönyv várható az élelmiszerárstop esetében, mint ahogy a rezsicsökkentés módosítása, és a benzinárszabályozás esetében jártak el. Vagyis, fokozatosan vezetik majd be a piaci árakat az élelmiszerárak esetében is. Ugyanis az infláció még nem tetőzött.

A kérdés csak az, a fentiek kizárólag Nagy Márton elképzelései, vagy a döntés már megszületett kormányzati szinten.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek