394.25 Ft

369.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Előbb 2500 forintos évvégi jutalmat adott volna egy iskola tanárainak a hatvani tankerület, majd ezt is visszavonta

10perc.hu
2022. 11. 28.

A Gyöngyös melletti település 23 fős tantestületére összesen 50 ezer forintot szánt a tankerület, miközben a központ vezetője 2,2 millió forintos jutalmat vehetett át 2021 végén.

Úgy tűnik, folytatódik a tankerületek kontra pedagógusok jutalmazási botránya. Egészen elképesztő esetre bukkant az szmo.hu portál, ugyanis a hatvani tankerület összesen 50 ezer forintot ígért egy Gyöngyös melletti iskola 23 fős tantestületének, ami fejenként bruttó 2500 forintot jelent. Csoda, hogy a tanítók és tanárok megalázónak tartják a helyzetet

„A napokban azt az információt kaptuk, hogy az évé végi jutalmunk 2000-2500 forint lesz, amit egy átulásos számlára kell kérnünk és közösen tudjuk elkölteni” – mondta el az érintett iskola egyik, neve elhallgatását kérő tanára. Ebből szerinte így szaloncukrot, csokoládét vagy egy olcsóbb ebédet tudnak majd maguknak rendelni.

A pedagógus azt is hozzátette, egyszerűen nem akarták elhinni, hogy tényleg ennyi lesz a jutalom. Aztán kiderült, tévedés történt, ugyanis egy fillért sem kapnak, ugyanis a tankerület visszavonta a jutalomról szóló rendelkezést, mondván az iskola tanárai egyáltalán nem kapnak jutalmat, mert a költségvetésük „nem teszi lehetővé a jutalomosztást”.

Csak a tisztánlátás kedvéért írjuk le, hogy a hatvani tankerületi központ vezetője 2,2 millió forintos jutalmat vehetett át 2021 végén. Ugyanakkor idén még nem osztották ki a „motivációs elismeréseket”.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek