Mai névnap:

Bliccelős nép vagyunk…

10perc.hu
2 hete
Kiemelt kép: BKK

Több, mint száz embert értek bliccelésen a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága (FÖRI) háromnapos, a fővárosi közösségi közlekedési járatokon tartott akciója során.

Közös és kiemelt ellenőrzést tartott a BKK és a FÖRI a fővárosi közösségi közlekedési járatokon. A BKK jegyellenőrei a FÖRI munkatársainak kíséretében azt is vizsgálták, hogy a közösségi közlekedést használók érvényes jeggyel vagy bérlettel veszik-e igénybe a szolgáltatást.

Az akció során három közös csoport járta a fővárost reggeltől estig, főleg az 1-es, a 2-es, a 4-es, a 6-os és a 24-es villamos, a 72-es, a 80-as és a 83-as trolibusz, valamint a 9-es és a 99-es autóbusz vonalára koncentrálva.

Az ellenőrzések nyomán összesen 38 utast pótdíj megfizetésére köteleztek a helyszínen, és további 83 ember kért lehetőséget későbbi fizetésre. A BKK jegyellenőrei minden esetben eredményesek voltak a menetdíjat meg nem fizetőkkel szemben, akik közül senki sem próbálta fizetés nélkül elhagyni a helyszínt.
Hirdetés
Hirdetés