388.98 Ft

363.60 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Závecz: A Fidesz támogatottsága meredeken zuhan

10perc.hu
2024. 04. 23.
Závecz: A Fidesz támogatottsága meredeken zuhan

Egy hónap alatt hatalmasat esett a Fidesz támogatottsága, a Závecz kutatás szerint 11 százalékponttal csökkent a biztos pártválasztók körében.

A Závecz áprilisi felmérése szerint a Fidesz támogatottsága hatalmasat esett egy hónap alatt, míg az ellenzéki pártok erősödtek.

A Fidesz támogatottsága 11 százalékponttal csökkent

Egy hónap alatt a biztos pártválasztók körében 11 százalékponttal csökkent a kormánypárt támogatottsága a Závecz adatai szerint. A legutóbbi, március eleji Závecz-kutatásban a Fidesz támogatottsága még 29 százalék volt, áprilisra ez 25 százalékra csökkent.

Az ellenzéki pártok előretörése

A kutatás szerint a Fidesz támogatottságának csökkenése párosult az ellenzéki pártok előretörésével. A második helyen álló DK a választókorúak 13 százalékának támogatását élvezi, míg a Kétfarkú Kutyapárt, a Momentum és a Mi Hazánk is 5-5 százalékos támogatottságot ért el, ami négy-négyszázezer támogatót jelent.

Az EP-listák támogatottsága

Az EP-listák támogatottságánál is érzékelhető változás: Magyar Péter pártját a teljes lakosság 11 százaléka, a biztos szavazók 14 százaléka támogatja. Ezzel szemben a Fidesz-KDNP a lakosság negyedét, míg a DK–MSZP–Párbeszéd-listát 18 százalék tervezi támogatni.

További cikkek