390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Bemutatta programját Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt

10perc.hu/MTI
2024. 04. 19.
Bemutatta programját Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt

Sokkal több van ebben a városban! címmel mutatta be 101 pontból álló programját Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület által támogatott főpolgármester-jelölt pénteken Budapesten.

A Fonó Budai Zeneházban tartott rendezvényen Vitézy Dávid 12+1 pontban foglalta össze legfontosabb vállalásait.
   

Megválasztása esetén "pártemberek" helyett szakemberekkel irányítják majd Budapestet; tízezer új megfizethető bér- és szolgálati lakást építenek; létrehozzák a BKK-rendészetet; rendberakják és akadálymentesítik a nagyobb külvárosi csomópontokat; öt új villamosvonal építésébe kezdenek - közölte.
Elérik a kormánynál, hogy meginduljon a HÉV-járműpark cseréje és a vonalak felújítása; "kiharcolják" a kórházi állapotok javulását; új közparkok létrehozásába kezdenek és megújítják a Népligetet; élhető, zöld közterületeket, színvonalas Duna-partokat alakítanak ki; tízszer annyi út felújítását vállalják, mint amennyi 2023-ban történt; tízezer forintos "kultúrkupont" adnak minden budapestinek; új állatvédelmi központot és menhelyet hoznak létre; valamint nekilátnak annak, hogy Budapesten újra legyen vidámpark.


Vitézy Dávid kijelentette: "pártpolitikai csatározások helyett valódi városfejlesztésre van szükség Budapesten".
   

Ez azt jelenti, hogy "a mit, miért nem lehet politikája helyett a mit, hogyan lehet legyen úrrá a budapesti fejlesztéspolitikán" - magyarázta a főpolgármester-jelölt, majd úgy folytatta: ez azt is jelenti, hogy a mindenre nemet mondás és minden létező fejlesztésnek az akadályozása, valamint a kifogásgyártás helyett a városvezetésnek egy világos vízió, stratégia mentén kell fejlesztenie Budapestet és partnerségeket kell építenie.


Továbbá a "folytonos panaszkodást váltsa fel a rendszerben gondolkodás és a folyamatosan másokra mutogatás helyett koncentráljunk arra, hogyan tudunk forrásokat teremteni!". A folyamatos országos pártpolitizálás helyett együttműködéseket kell kezdeményezni az Európai Unióval, nemzetközi befektetőkkel, a kerületekkel, az agglomerációval, és "ahol meg lehet találni Budapest érdekében a közös pontokat, ott a kormányzattal is" - jelentette ki Vitézy Dávid.


Azért indul a választáson, mert szerinte Budapest legfontosabb problémáival valójában senki nem foglalkozik, a két nagy országos pártpolitikai oldal csatatérré tette Budapestet, és ahelyett, hogy a várost fejlesztenék, csak "egymásra mutogatás, folyamatos panaszkodás, üres lájkbajnokság" lett a budapesti politika.
Vitézy Dávid közölte, a 101 pontból álló részletes programjának megírását 25 szakértő koordinálta és emellett 5673 budapesti véleményét vették figyelembe. A dokumentumot, amely konkrét cselekvési terv, egyfajta "állásjelentkezésnek" is tekinti.

Vitézy Dávid részletes programja a vitezydavid.hu oldalon érhető el.

Főkép forrása:
Vitézy Dávid Facebook oldala

További cikkek