393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Baconnel is lehet diétázni!

10perc.hu
2022. 01. 25.
Baconnel is lehet diétázni!

Igaz ugyan, hogy a fogyókúrázóknak nem feltétlenül ajánljuk, hogy napi háromszor fogyasszanak bacont, kis mennyiségben akár napi gyakorisággal is ehetünk.

Mivel szinte mindenki másra esküszik a sikeres fogyókúra esetén, nem nehéz elveszíteni a fonalat: tulajdonképpen miből és mennyit érdemes enni. Gondoltunk egy merészet, és utánajártunk, hogy a fogyókúrával első hallásra nehezen összepárosítható bacon hogyan illeszthető be egy egészséges étrendbe.

100 gramm 12,5 gramm fehérjét és 39,2 gramm zsírt tartalmaz. És ami talán fogyókúra szempontjából a legfontosabb: egy dekányi szalonna 407 kalóriát rejt. Mielőtt rosszul lennénk a táplálék magas zsírtartalmától, eláruljuk, miért is fontos a szervezetünk számára a zsír.



Nemcsak a sejtmembránok felépítésében és a hormonrendszer normális működésében játszik szerepet, az idegrendszerünk működéséhez is szükségünk van rá. Sőt, több olyan vitamin (A, D, E, K) is van, melyek zsírban oldódnak. A túlzott zsírbevitel azonban káros a szervezetünknek: nemcsak elhízást, hanem szív- és érrendszeri betegségekhez is vezethet.

A legfontosabb a megfelelő arányok megtalálása. Igaz ugyan, hogy a fogyókúrázóknak nem feltétlenül ajánljuk, hogy napi háromszor fogyasszanak bacont, kis mennyiségben akár napi gyakorisággal is ehetünk, például ha a levesünkhöz feltétként párosítjuk egy szál pirított bacont, vagy egy saláta tetejére morzsolunk egy kevés ropogósra sütött császárszalonnát.



Ha pedig a tojásos reggeli megszállottjai vagyunk, néha ahhoz is biggyeszthetünk egy-két szál szalonnát, hiszen a gazdagabb reggeli a kevésbé szigorú diétáknál megengedett. A bacont tanácsos könyebb, zöldség alapú ételekhez társítani, így az elkészült fogás ugyan szénhidrátban gazdagabb lesz, de jóval izgalmasabbnak és laktatóbbnak érződik majd.

Ha fizikálisan megterhelőbb napokat élünk – akár munkánk, akár sportos életmódunk miatt –, nyugodtan ehetünk a szokásosnál picivel többet, ha viszont mozgásban szegény életvitelünk van, csak ritkábban, heti egy-két alkalommal engedjük meg magunknak a szénhidrátban, cukorban és zsírban bővelkedő ételeket.

Főkép forrása:
pixabay
Címkék:
#Étrend

További cikkek