392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Akár másfél év börtönt is kaphat Alec Baldwin

10perc.hu
2021. 10. 25.
Akár másfél év börtönt is kaphat Alec Baldwin

A büntetést nem a színész Baldwin, hanem a producer és főgyártásvezető Baldwin kaphatja a jogi szakértők szerint.

Amint arról a 10perc.hu is beszámolt, a Rust című film forgatása közben Alec Baldwin egy kezébe adott kellékfegyverrel halálosan megsebesítette a 42 éves Halyna Hutchinst, a film vezető operatőrét, valamint megsebesítette Joel Souzát, a film rendezőjét. Az index.hu utánajárt annak, hogy a Golden Globe díjas, 63 éves színészre akár másfél éves börtönbüntetés is várhat a tragikus eset miatt.

Mint kiderült, Baldwin nemcsak a főszereplője, hanem a vezető producere és a főgyártásvezetője a filmnek, ez pedig azt jelenti, mindenért ő felel, ami a forgatáson történt. Jogi szakértők álláspontja szerint könnyen lehet, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával perbe fogják Baldwint. És akkor még nem említettük a több millió dolláros kártérítési pert.



„Főgyártásvezetőként mindenért te felelsz, ami a forgatás közben történik. Ami most történt, az olyan, mintha ittas vezetés közben halálra gázolnál valakit. A dolog nyilván nem volt szándékos, mégis valakinek az életébe került, és ezért az elkövetőnek felelnie kell – állítja Joseph Costa Los Angeles-i ügyvéd.

Erlinda Johnson új-mexikói büntetőjogász szerint Baldwinnel szemben megállhat a gondatlan emberölés vádja. A vádnak csupán azt kell bizonyítania, hogy Baldwin, a főgyártásvezető nem járt el kellő elővigyázatossággal. Ugyanis az nem számít, hogy valaki Baldwin kezébe adta a kellékfegyvert, mert a színésznek ettől függetlenül ellenőriznie kellett volna, hogy nincs-e éles lőszer a pisztolyban.

Főkép forrása:
latimes.com

További cikkek