Mai névnap:

Akár másfél év börtönt is kaphat Alec Baldwin

10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: latimes.com

A büntetést nem a színész Baldwin, hanem a producer és főgyártásvezető Baldwin kaphatja a jogi szakértők szerint.

Amint arról a 10perc.hu is beszámolt, a Rust című film forgatása közben Alec Baldwin egy kezébe adott kellékfegyverrel halálosan megsebesítette a 42 éves Halyna Hutchinst, a film vezető operatőrét, valamint megsebesítette Joel Souzát, a film rendezőjét. Az index.hu utánajárt annak, hogy a Golden Globe díjas, 63 éves színészre akár másfél éves börtönbüntetés is várhat a tragikus eset miatt.

Mint kiderült, Baldwin nemcsak a főszereplője, hanem a vezető producere és a főgyártásvezetője a filmnek, ez pedig azt jelenti, mindenért ő felel, ami a forgatáson történt. Jogi szakértők álláspontja szerint könnyen lehet, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával perbe fogják Baldwint. És akkor még nem említettük a több millió dolláros kártérítési pert.


A tragédia helyszíne Új-Mexikóban     Fotó: latimes.com


„Főgyártásvezetőként mindenért te felelsz, ami a forgatás közben történik. Ami most történt, az olyan, mintha ittas vezetés közben halálra gázolnál valakit. A dolog nyilván nem volt szándékos, mégis valakinek az életébe került, és ezért az elkövetőnek felelnie kell – állítja Joseph Costa Los Angeles-i ügyvéd.

Erlinda Johnson új-mexikói büntetőjogász szerint Baldwinnel szemben megállhat a gondatlan emberölés vádja. A vádnak csupán azt kell bizonyítania, hogy Baldwin, a főgyártásvezető nem járt el kellő elővigyázatossággal. Ugyanis az nem számít, hogy valaki Baldwin kezébe adta a kellékfegyvert, mert a színésznek ettől függetlenül ellenőriznie kellett volna, hogy nincs-e éles lőszer a pisztolyban.
Hirdetés
Hirdetés