EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Lázadnak a gazdák a Lidlben árult olcsó külföldi hús miatt

Gazdasági hírek
10perc.hu
2 hete
Kiemelt kép: Lidl

Az üzletlánc a külföldről származó olcsó baromfihúsokkal sérti korábbi vállalásait, károkat okoz a magyar beszállítóknak.

A Baromfi Termék Tanács szerint túl olcsó külföldi hústermékek jelentek meg a Lidl polcain. A lengyel csirkemellfilé és darált pulykahús áraival az áruházlánc rontja a hazai baromfiágazat szereplőinek értékesítési lehetőségeit – panaszolja a terméktanács közleményében.

A Lidl akciói keretén belül annyival olcsóbban árulja a külföldi húsokat, hogy a magyar termékek árban nem tudnak versenyezni vele. A Baromfi Termék Tanács szerint a Lidl korábban maga vállalta, hogy csak magyar termelésből származó baromfihúsokat forgalmaz. Szerintük az üzletlánc a külföldről származó olcsó baromfihúsokkal sérti korábbi vállalásait, károkat okoz a magyar beszállítóknak.

A hazai sertéságazat szereplői szintén kifogásolják a Lidl magatartását. Az Aldi, a Lidlben található olcsó külföldi sertéshúsokra válaszul leakciózta a hazai termékeket, amely egyébként a kötelező akciózás része is lenneírja a hvg.

2021-ben az Aldi ugyancsak tett a Lidléhez hasonló vállalást, hogy állandó kínálatában csak magyar húsok lesznek. Az Aldi azzal is magyarázta lépését, hogy a kisebb környezetterhelés mellett a magyar gazdák jobb minőségű húsokat szállítanak.