Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Kivizsgálják Ausztráliában a Ticketmaster hackjét

10perc.hu
2024. 05. 30.
Kivizsgálják Ausztráliában a Ticketmaster hackjét

A hackelés során állítólag több mint, félmilliárd ember adatait lophatták el.

Ausztrália belügyminisztériuma vizsgálja a Ticketmaster állítólagos hackelését, amely során több mint félmilliárd ügyfél személyes adatait lopták el. A ShinyHunters hackercsoport 500 000 dollár váltságdíjat követel, hogy ne értékesítse az adatokat más feleknek. Az ausztrál hatóságok szorosan együttműködnek a Ticketmasterrel az incidens felderítése érdekében, miközben az amerikai nagykövetség is segítséget ajánlott az FBI bevonásával - közölte a BBC.

A Ticketmaster, a világ egyik legnagyobb online jegyértékesítési platformja, egyelőre nem erősítette meg a biztonsági rés tényét. A jelentések szerint a hackerek 560 millió ügyfél nevét, címét, telefonszámát és részleges fizetési adatait szerezték meg. A ShinyHunters korábban már több nagy horderejű adatbetörésért volt felelős, amelyek millió dolláros veszteségeket okoztak az érintett vállalatoknak. Tavaly szeptemberben Ausztráliában például közel 200 000 Pizza Hut-ügyfél adatait törték fel.

Nem ez az első alkalom, hogy a Ticketmaster biztonsági problémákkal küzd. 2020-ban elismerték, hogy feltörték egyik versenytársukat, amiért 10 millió dollár bírságot fizettek. Novemberben egy kibertámadás miatt problémák adódtak a Taylor Swift Era turnéjára szóló jegyek értékesítésével. Az amerikai szabályozó hatóságok a hónap elején beperelték a Ticketmaster anyavállalatát, a Live Nationt, illegális monopólium fenntartásának vádjával, ami magasabb jegyárakat és rosszabb szolgáltatást eredményezett a vásárlók számára.

Az ausztrál hatóságok folytatják az ügy vizsgálatát, hogy teljes mértékben megértsék a hackelés körülményeit és megvédjék az érintett ügyfelek adatait.




További cikkek