Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Megépült a világ első 6G antennája, hamarosan érkezhet a hologramos telefonálás

10perc.hu
2024. 05. 24.
Megépült a világ első 6G antennája, hamarosan érkezhet a hologramos telefonálás

Közelebb van hozzánk a hologramos telefonálás, mint gondolnánk.

A Glasgow-i Egyetem mérnökei áttörést értek el a 6G technológia fejlesztésében, és megépítették a világ első 6G-s antennáját. A kísérleti antenna 60 GHz-es frekvencián továbbít jelet, amely forradalmasíthatja a kommunikációt, és valósággá teheti a hologramos telefonálást - közölte a hvg.

A 6G a jelenlegi 5G technológia utódja, és hihetetlenül nagy adatsebességet, alacsony késleltetést és széles lefedettséget ígér. Ez a technológia lehetővé teszi a hologramos kommunikációt, az önvezető autókat, a mesterséges intelligencia által hajtott alkalmazásokat és a tárgyak internetének (IoT) robbanásszerű bővülését. A Glasgow-i Egyetem által kifejlesztett antenna dinamikus metasurface technológiát alkalmaz. Ez a technológia lehetővé teszi az antenna tulajdonságainak valós idejű módosítását, így az optimális teljesítményt nyújthatja a különböző kommunikációs helyzetekben. 

A 6G technológia még fejlesztés alatt áll, a kereskedelmi bevezetésre várhatóan a 2030-as évek elején kerül sor. Addig is a kutatók tovább tökéletesítik a technológiát, és új alkalmazásokat fejlesztenek ki.

További cikkek