Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Az amerikai kormány szerint Microsoft biztonsági hibái miatt fértek hozzá a vezetők email fiókjaihoz

10perc.hu
2024. 04. 03.
Az amerikai kormány szerint Microsoft biztonsági hibái miatt fértek hozzá a vezetők email fiókjaihoz

A Kiberbiztonsági Felülvizsgálati Testület (CSRB) jelentése szerint a hackelés "elkerülhető lett volna", és a Microsoft biztonsági kultúrájának "alapvető javításra" van szüksége.

Az amerikai kormány által támogatott jelentés megállapította, hogy a Microsoft elmulasztott megfelelően védeni egy érzékeny titkosítási kulcsot, ami lehetővé tette a kínai hackerek számára, hogy tavaly több magas rangú amerikai tisztviselő e-mail fiókjához hozzáférjenek - közölte a CNN.

A hackerek a kovácsolt hitelesítési adatokkal a célpontok Outlook-fiókjaiba távolról tudtak bejelentkezni, csak a Külügyminisztériumból mintegy 60 000 e-mailt töltöttek le. A hackelést követően a kínai ügynökök hozzáfértek a magas rangú amerikai diplomaták, köztük Burns kínai nagykövet e-mail fiókjaihoz is. Kína tagadta a hackelési vádakat.

A Microsoft novemberben azt mondta, hogy megerősíti biztonsági gyakorlatait a szoftverfejlesztés és a felhasználók védelme terén. A cég szóvivője hozzátette, hogy "mérnöki csapatainkat mozgósítottuk a régi infrastruktúra azonosítására és enyhítésére, a folyamatok javítására és a biztonsági referenciaértékek érvényesítésére".

A kiberbiztonsági szakértők szerint az eset rávilágít arra, hogy az amerikai kormánynak nagyobb hangsúlyt kellene fektetnie az IT-szolgáltatói által alkalmazott kiberbiztonságra.

Főkép forrása:
Mike Mozart/Flickr

További cikkek