388.98 Ft

363.60 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Videó: Japánban felrobbant a Space One rakéta

10perc.hu
2024. 03. 13.
Videó: Japánban felrobbant a Space One rakéta

Egy kereskedelmi rakéta, amelynek célja Japán első magánszektorbeli műholdindítása lett volna, szerda reggel felrobbant a felszállás után Japán középső részén. A baleset oka még vizsgálat alatt áll.

A Space One rakéta, amelyet a Kairos hordozórakéta hajtott, a wakayamai Kushimoto városból indult útnak. Az interneten közzétett videók tanúsága szerint a rakéta a felszállás után nem sokkal lángra lobbant, és a hegyvidéki területen zuhant le. Személyi sérülés nem történt, de a tüzet el kellett oltani.


A Space One elmondta, hogy a kilövést öt másodperccel a felszállás után leállították egy automatizált rendszer által észlelt probléma miatt. A cég vizsgálja a baleset okát - írja az AP News.

Masakazu Toyoda, a Space One elnöke elmondta, hogy a cég "pozitívan" értékeli a történteket, és készen áll a következő kihívásra. Hangsúlyozta, hogy az űrutazás csak többszöri kudarc után sikerül.

A rakéta egy kormányzati műholdat szállított volna, amelynek célja a Föld körüli pályáról gyűjtött információk gyűjtése lett volna, beleértve a szomszédos Észak-Koreából származó rakétaindítások lehetséges veszélyeit.

A baleset Japán űrkutatási ambícióinak visszalépést jelent, és valószínűleg tovább késlelteti a magánszektor belépését az űriparba.

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Robbanás

További cikkek