390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Új akkumulátorok jönnek az iPhone-okba

10perc.hu
2023. 11. 16.
Új akkumulátorok jönnek az iPhone-okba

Az Apple egy olyan saját fejlesztésű akkumulátoron dolgozik, ami az anyagfelhasználás révén nyújthat jobb teljesítményt hosszabb üzemidő és rövidebb töltési idő formájában.

Az okostelefonok egyik legnagyobb globális problémája az alacsony üzemidő: a modern készülékek jó esetben is egy-másfél napot bírnak csak ki egy töltéssel. A koreai ETnews szerint viszont az Apple pontosan ezen szeretne javítani, ugyanis állítólag egy olyan saját fejlesztésű akkumulátoron dolgoznak, ami az anyagfelhasználás révén nyújthat jobb teljesítményt hosszabb üzemidő és rövidebb töltési idő formájában - írja a Player.

A híresztelések szerint az Apple a nikkel, a kobalt, a mangán és az aluminium új elegyével, valamint a szilíciumtartalom növelésével kísérletezget. Ezekből a szilícium a legérdekesebb, merthogy az az elektromosság hatására kitágul, vagyis könnyen elképzelhető, hogy cupertinóiaknak sikerült erre valamiféle megoldást találniuk. A koreai portál szerint az új akkumulátorok leghamarabb 2025 után érkezhetnek az iPhone-okban.

Főkép forrása:
Apple

További cikkek