Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Meta bejelentette a havi előfizetéses VR szolgáltatását

10perc.hu
2023. 07. 02.
Meta bejelentette a havi előfizetéses VR szolgáltatását

Az előfizetés havi 7,99 dollárba, vagy éves előfizetés esetén 59,99 dollárba kerül.

A Meta bejelentette, hogy elindít egy havi előfizetéses virtuális valóság (VR) szolgáltatást, aminek célja, hogy VR üzletágukat nyereségessé tegyék. A fizető felhasználók havonta két új játékhoz férhetnek majd hozzá.

A Meta Quest+ szolgáltatás hétfőn került bejelentésre, és kompatibilis lesz a Quest 2, Quest Pro és a közelgő Quest 3 fejhallgatókkal. Az előfizetés havi 7,99 dollárba, vagy éves előfizetés esetén 59,99 dollárba kerül- olvasható a BBC cikkében.

Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója 2021-ben részletezte terveit a "metaverzum" létrehozására. Ennek célja egy online világ létrehozása, ahol az emberek virtuális környezetben játszhatnak, dolgozhatnak és kommunikálhatnak, gyakran VR headsetet használva. Zuckerberg reméli, hogy a Meta vállalatként ismert lesz a metaverzum fejlesztőjeként.

A Meta tavaly februárban bemutatott több ambiciózus mesterséges intelligencia projektet, és Zuckerberg szerint az AI kulcsfontosságú a metaverzum megvalósításához. A cég az idei év első három hónapjában 5,7 milliárd dolláros profitról számolt be, ami meghaladja a piaci várakozásokat. Ugyanakkor a Reality Labs, a VR fejhallgatókat és más termékeket gyártó Meta részlege 4 milliárd dolláros nettó veszteséget jelentett az időszakban.

Főkép forrása:
Instagram/Mark Zuckerberg

További cikkek